Baza imovine političara   Više o projektu    |    DONIRAJ KRIK!   Idi nazad na KRIK.RS call_made 
   
  Bogdan Laban 
  Gradonačelnik Subotice 
  Datum rođenja: 11.01.1969.
Mesto rođenja: Niš
Stranačka pripadnost: Srpska napredna stranka
  „Još li te čujem, samleću te kroz mleveno meso. Grkljan ću ti iščupati kad ga ščepam, kao moj pitbul ću ti pojesti taj grkljan“, deo je onoga što je .gradonačelnik Subotice Bogdan Laban u avgustu 2017. godine rekao kolegi iz Srpske napredne stranke Vladimiru Polovini. Ove pretnje, ali i šamaranje Polovine mogu se čuti na audio snimku objavljenom ubrzo posle događaja. Laban se branio da je „žrtva mafijaške klopke i izrežiranog slučaja“, a SNS je saopštio da su Polovina i njegovi saradnici terali Labana „da krade“. Rekao je da je spreman da snosi političke posledice, ali da neće dati ostavku. Posledice su izostale - Laban je izbegao suđenje pošto je uplatio 100.000 dinara u humanitarne svrhe, a tužilaštvo je odustalo od gonjenja. Za pretnje je i ranije optuživan. Srpska radikalna stranka (SRS) je saopštila da je u proleće 2016. njihovim aktivistima rekao da će ih „gepekovati“ i poslati u šumu. Pre političke karijere Laban je radio kao policajac u Subotici, a potom i kao carinik. Napredovao je do šefa carinske ispostave na graničnom prelazu Kelebija, ali je posao zamenio direktorskom foteljom u državnoj firmi „Elektrovojvodina“ u Subotici. Promenio je nekoliko političkih partija. Bio je član Socijalističke partije Srbije (SPS), Demokratske stranke Srbije (DSS) i SNS-a. Kao predsednik Gradskog odbora DSS-a Laban je 2008. postao odbornik u Skupštini grada, a 2012. godine poslanik u skupštini Vojvodine. Godinu dana kasnije napustio je DSS i preleteo u SNS. Iako je 2014. godine SNS doneo naredbu da funkcioneri te stranke ne smeju da imaju više od jedne plaćene funkcije, od Labana ipak nisu tražili da podnese ostavku na neku od funkcija. U isto vreme bio je na čelu „Elektrovojvodine“ i poslanik u skupštini Vojvodine. Laban je 2016. postao gradonačelnik Subotice. Šest dana kasnije doktorirao je na Fakultetu poslovne ekonomije Univerziteta Educons u Sremskoj Kamenici. Ima ćerku i sina koji je, čini se, nasledio očev temperament – na subotičkom korzou je udario sugrađanina zbog čega je i prekršajno kažnjen sa 20.000 dinara. Laban na svoje ime u Srbiji ne poseduje mnogo, ali članovi njegove porodice su vlasnici hiljade kvadrata nekretnina i zemljišta u Subotici i na Paliću, kao i u Crnoj Gori. U Kotoru u Crnoj Gori Laban lično je vlasnik više apartmana koji su u završnoj fazi izgradnje, o čemu je ranije pisao Insajder. Novinari KRIK-a poslali su zahtev za intervju sa Labanom, ali su umesto odgovora od njegovog advokata dobili pretnju tužbom.
 
 
  Prihodi iz budžeta 
  Organizacija  Trajanje  Funkcija  Mesečni prihodi 
done Grad Subotica  2016- Gradonačelnik  115.000 RSD 
clear EPS Distribucija   2014- 2016 Direktor  160.000 RSD 
clear Skupština AP Vojvodine  2012- 2016 Poslanik  41.000 RSD 
clear Zoološki vrt Palić  2013- 2014 Direktor  104.170 RSD 
clear Skupština grada Subotice  2008- 2013 Odbornik  16.000 RSD 
clear Elektrovojvodina d.o.o - ED Subotica   2008- 2013 Direktor ogranka  170.000 RSD 
      UKUPNO 115.000 RSD 
 
 
  Imovina   Nekretnine 
  Tip  Lokacija  Vlasnik  Kvadratura  Vrednost 
done Kuća  Herceg Novi, Crna Gora  Bogdan Laban  130 m2  130.000 € 
 NELEGALIZOVANO   Kuću u Herceg Novom Laban je kupio 2014. za 64.000 evra od Dragane Kilibarde, direktorke Centra za porodični smeštaј i usvoјenje Subotica, i njenog supruga Todora Kilibarde. U trenutku kupovine Laban je znao da je jedan njen deo izgrađen bez građevinske dozvole, piše u ugovoru do kog su došli novinari KRIK-a. On i prodavci - Dragana i Todor Kilibarda - saglasno su konstatovali da 49 kvadrata, koliko je upisano u katastar, nije stvarna veličina kuće i da je ona veća. Laban je, piše u dokumentu, obećao da će legalizovati sve što je izgrađeno bez dozvole. U crnogorskom katastru, međutim, još uvek stoji stara kvadratura kuće. Na satelitskom snimku katastra vidi se da na parceli postoji jedan veliki objekat površine oko 130 kvadrata. Laban je kuću Agenciji prijavio u januaru 2016.
done Pomoćni objekat  Herceg Novi, Crna Gora  Bogdan Laban  16 m2   / 
  Pomoćna zgrada nalazi se uz kuću, a Laban je ove dve nekretnine kupio zajedno. Vrednost objekta računata je zajedno sa kućom i zemljištem.
done Zemljište  Herceg Novi, Crna Gora  Bogdan Laban  180 m2   / 
  Laban je vlasnik ove parcele u Herceg Novom. U procenjenu vrednost kuće uračunata je i vrednost dvorišta sa pomoćnim objektom.
done Kuća  Morinj, Kotor, Crna Gora  Bogdan Laban  93 m2  140.000 € 
  Kuća se nalazi u Morinju, između Kotora i Herceg Novog, okružena šumom. Uz ovu kuću Laban i njegov otac Ratomir zidaju još tri objekta.
done Zemljište  Morinj, Kotor, Crna Gora  Bogdan Laban  357 m2   / 
  Dvorište kuće u Morinju. Procena njegove vrednosti uračunata je u vrednost kuće.
done Zemljište  Morinj, Kotor, Crna Gora  Bogdan Laban  2.325 m2 (0,23 ha)  450.000 € 
  Laban je vlasnik sedam parcela ukupne površine veće od 23 ara. Na ovim parcelama Laban je 2016. počeo izgradnju stambenog kompleksa. Laban je 2018. godini Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio da je vlasnik parcela, ali ne kompleksa koji gradi. Pored Labanovih sedam parcela su još dve koje su u vlasništvu njegovog oca. Procenjena vrednost odnosi se na svih devet parcela. Insajder je 2018. otkrio da Laban poseduje ove parcele, kao i da ih nije prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije.
done Stambeni objekti  Morinj, Kotor, Crna Gora  Bogdan Laban  1.059 m2 (0,11 ha)  2.115.000 € 
  Na parcelama u vlasništvu gradonačelnika Subotice danas se da nalaze tri objekta ukupne površine nešto veće od 1000 kvadrata čija se vrednost procenjuje na 2,1 milion evra. Objekti nisu upisani u katastar. Novinari KRIK-a obišli su lokaciju i utvrdili da su objekti u završnojoj fazi izgradnje. Imanje je opasano visokim zidom, a sa svih strana su postavljene sigurnosne kamere.
done Zemljište  Žabljak  Bogdan Laban  258 m2  1.500 € 
  Laban poseduje i zemljište na Žabljaku koje je u katastar upisano kao livada. Iz kupoprodajnog ugovora se vidi da je zemljište kupio u novembru 2005. godine za 500 evra. Livada se nalazi na ivici Nacionalnog parka Durmitor, u dolini planine.
done Zemljište  Brus, Kopaonik  Bogdan Laban  597 m2  25.000 € 
  Laban je vlasnik zemljište koje se u katastru vodi kao pašnjak i koje okružuje Nacionalni park Kopaonik. Ukupna površina parcele je 1.195 kvadratnih metara od čega Laban ima polovinu. Laban od 2012. godine ovo zemljište prijavljuje Agenciji za borbu protiv korupcije navodeći da ga je dobio na poklon.
done Kuća  Željezničko naselje, Subotica  Sin Jovan Laban  329 m2  270.000 € 
  Labanov sin Jovan kupio je 2016. kuću s bazenom i teniskim terenom za 120.000 evra. Jovan je postao vlasnik kuće sa 19 godina. U dokumentaciji iz katastra piše da je građevinska dozvola ili upotrebna dozvola izdata u postupku legalizacije, odnosno naknadno, te da država „ne garantuje za stabilnost i sigurnost objekta“. Kuća je od centra Subotice udaljena oko dva kilometra.
done Teniski teren  Željezničko naselje, Subotica  Sin Jovan Laban  566 m2   / 
  Teniski teren izgrađen je uz kuću koja se nalazi dva kilometra od centra grada. Vrednost terena uračunata je u ukupnu vrednost kuće
done Bazen  Željezničko naselje, Subotica  Sin Jovan Laban  67 m2   / 
  Bazen u dvorištu porodične kuće površine 67 metara kvadratnih. Bazen je postojao u trenutku kada je porodica kupila kuću, ali se na fotografijama koje su uz tekstove o imovini Bogdana Labana objavljene u medijima krajem 2017. godine vidi da je rekonstruisan. Vrednost bazena uračunata je u vrednost kuće.
done Pomoćni objekti  Željezničko naselje, Subotica  Sin Jovan Laban  25 m2   / 
  U dvorištu se nalaze i dva objekta za koja nije poznato čemu služe - jedan od 22 kvadrata i jedan od tri kvadrata. Procenjena vrednost ovih objekata izračunata je zajedno sa kućom.
done Zemljište  Željezničko naselje, Subotica  Sin Jovan Laban  2.163 m2 (0,22 ha)   / 
  Dvorište u kome su kuća i ostali objekti. Deo od 250 kvadrata Jovan Laban je kupio dva meseca pošto je kupio kuću i platio ga je 600.000 dinara (oko 5.000 evra). Vrednost zemljišta uračunata je u procenjenu vrednost od 270.000 evra.
done Stan  Avijatičarsko naselje, Novi Sad  Ćerka Jovana Laban  87 m2  110.000 € 
  Stan u vlasništvu Labanove ćerke nalazi se u zgradi novije gradnje.
done Šuma, voćnjak, njiva, reka  Andrijevica, Crna Gora  Otac Ratomir Laban  39.900 m2 (3,99 ha)  70.000 € 
  Labanov otac poseduje gotovo 4 hektara zemljišta u selu Gračanica u Crnoj Gori koje pripada opštini Andrijevica. U pitanju je devet parcela koje su u katastar upisane kao šume, voćnjak, njiva, i reka. Vlasništvo je upisano u junu 2002.
done Kuća  Andrijevica, Crna Gora  Otac Ratomir Laban  60 m2   / 
  Osim placeva u Andijevici, otac Bogdana Labana poseduje i kuću od 60 kvadrata u tom mestu. Vrednost kuće uračunata je zajedno sa zemljištem.
done Zemljište  Morinj, Kotor, Crna Gora  Otac Ratomir Laban  340 m2   / 
  Otac Bogdana Labana se 2015. godine u katastar upisao kao vlasnik dve parcele u Morinju tik uz one koje je kupio njegov sin, a na kojima se gradi stambeni kompleks. Vrednost zemljišta procenjena je zajedno sa parcelama Bogdana Labana.
done Kuća  Vikend naselje, Palić   Brat Dušan Laban  59 m2  30.000 € 
  Vikend kuća nesvakidašnjeg okruglog oblika koju poseduje brat gradonačelnika Subotice nalazi se na obali Palićkog jezera. Kuća se nalazi na placu koji Dušan Laban deli sa Juditom Pančić. Obilaskom vikendice novinari KRIK-a utvrdili su da je parcela samo u katastru jedinstvena i da je u stvarnosti razdeljena žičanom ogradom. Dušan Laban je za KRIK rekao da njegova imovina na Paliću nije povezana sa tim što je član skupštine preduzeća „Park Palić“ niti sa tim što je gradonačelnikov brat. On je naveo da vodi svoj život nezavisno od brata i da je njegova privatna stvar kako je stekao kuću.
done Kuća  Vikend naselje, Palić   Brat Dušan Laban  24 m2  10.000 € 
 NELEGALIZOVANO   Vikend kuća na placu na obali Palićkog jezera u blizini vikendice okruglog oblika. Objekat je izgrađen bez građevinske dozvole.
done Zemljište  Vikend naselje, Palić   Brat Dušan Laban  669 m2  25.000 € 
  Četiri parcele ukupne površine nešto više od 13 ari na istočnoj strani Palićkog jezera Labanov brat deli sa još jednim vlasnikom, a na dve se nalazi po kuća. Prema podacima sa katastra na više od 11 ari ovog zemljišta prostire se javni park. Obilaskom lokacije, novinari KRIK-a primetili su da su parcele odvojene žičanom ogradom.
clear Stan Čukarica, Beograd Bogdan Laban 133 m2  200.000 € 
    Laban je od 2015. do 2018. bio vlasnik stana u beogradskom naselju Cerak, prema ugovoru o prodaji stana. Laban je ranije Insajderu rekao da je ovaj stan dao izvođačima radova koji mu grade kompleks apartmana u Morinju u Crnoj Gori, ali nije rekao koja firma je u pitanju. Stan se, međutim, u katastru i dalje vodi na njegovo ime.
clear Kuća Dudova šuma, Subotica Bogdan Laban 95 m2  85.000 € 
    Kada se Bogdan Laban pojavio kao kandidat DSS-a na lokalnim izborima 2004. godine, navodio je da živi u ovoj kući u tihoj ulici u širem centru Subotice. Laban je ovu kuću 2011. godine zamenio za dvosoban stan od 58 kvadrata, takođe u Subotici, piše u ugovoru do kog je došao KRIK. Iako je imao nov stan, Laban je i 2012. bio prijavljen na ovoj adresi, kao i njegova supruga, ali i stranačke kolege Neda i Goran Tešović.
clear Zemljište Dudova šuma, Subotica Bogdan Laban 201 m2   / 
    Plac na kom je kuća od 95 kvadrata u naselju Dudova šuma. U procenjenu vrednost kuće računata je i vrednost zemljišta.
clear Stan Centar, Subotica Bogdan Laban 58 m2  33.500 € 
    Dvosobni stan u potkrovlju koji je Laban dobio u zamenu za kuću od 95 kvadrata. Nije poznato da li je Laban živeo u ovom stanu jer mu je prebivalište, i nakon što je postao vlasnik stana, bilo na adresi kuće koju je zamenio za njega. Trenutna vlasnica ovog stana je Marija Bošković, koja je 2012. bila na listi Demokratske stranke na lokalnim izborima. Na interfonu, međutim, još stoji Labanovo ime.
clear Kuća Dudova šuma, Subotica Bogdan Laban 125 m2  130.000 € 
    Nekadašnja kuća porodice Laban nalazi se odmah pored kuće koju su takođe posedovali, a zamenili je za stan. Laban ju je prodao 2015. godine. Trenutno je u vlasništvu direktorke subotičkog Centra za porodični smeštaј i usvoјenje Dragane Kilibarde od koje je Laban 2014. kupio kuću u Herceg Novom.
clear Zemljište Dudova šuma, Subotica Bogdan Laban 485 m2   / 
    Dvorište kuće od 203 kvadrata koju je Bogdan Laban prodao 2015. godine. Dvorište je, kao i kuća, sada u vlasništvu Dragane Kilibarde.
clear Pomoćni objekat Dudova šuma, Subotica Bogdan Laban 11 m2   / 
    Dva objekta - od 7 i 4 kvadrata nalaze se u dvorištu pored bazena, nije poznato čemu služe. Vrednost pomoćnih objekata uračunata je u ukupnu vrednost kuće.
clear Garaža Dudova šuma, Subotica Bogdan Laban 39 m2   / 
    Garaža koja se nalazi u dvorištu.
clear Stan Centar, Subotica Supruga Ljiljana Laban 55 m2  33.000 € 
    Ljiljana Laban kupila je jednosoban stan od 55 kvadrata 2012. za oko 17 hiljada evra. Nakon nešto manje od dve godine stan je prodala za istu cenu, piše u ugovoru koji poseduje KRIK.
UKUPNO     798 m2   3.376.500

  Imovina   Pokretnosti 
  Tip  Marka  Vlasnik  Vrednost 
done Motocikl  Harley Davidson   Bogdan Laban   5.000 € 
    Laban je Agenciji za borbu protiv korupcije 2012. godine prijavio da poseduje motor “Harley Davidson” iz 1989, ali nije poznato kada ga je kupio i za koliko novca.
done Automobil  BMW 520   Bogdan Laban   17.000 € 
    Agenciji za borbu protiv korupcije Laban je 2016. prijavio da poseduje automobil “bmw” koji je proizveden 2014. Naveo je da je automobil kupio novcem od prodaje druge imovine. Laban je pre ovog automobila vozio isti model, samo je 2016. kupio novija kola.
clear Automobil  BMW 520d  Bogdan Laban   12.000 € 
    Vlasništvo nad ovim automobilom je Laban Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio u januaru 2015. godine, ali je prestao da ga prijavljuje već naredne godine.
clear Automobil  Hyundai IX35  Bogdan Laban   9.500 € 
    Agenciji za borbu protiv korupcije Bogdan Laban prijavio je da je 2014 bio vlasnik “hjundaija” koji je proizveden 2010.godine i naveo da ga je stekao kupovinom. Laban je i pre ovog vozio “hjundaija”.
clear Automobil  Hyundai  Bogdan Laban    / 
    Laban je 2012. Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio da vozi automobil “hjundai” proizveden 2006. godine. U izveštaju koji je podneo Agenciji prijavio je da je automobil kupio. Vlasništvo nad automobilom je prijavljivao Agenciji do 2014.

 
 
  Kompanije 
  Naziv  Lice  Uloga  Kapital  Prihodi u 2015. 
clear“EKO LB Group” Subotica  Supruga Ljiljana Laban   osnivačica, vlasnica   /  / 
   Firmu za trgovinu i usluge “EKO LB Group” supruga Bogdana Labana Ljiljana osnovala je u junu 2006. godine. Kompanija je postojala malo duže od godinu dana - u junu 2007. Ljiljana Laban je pokrenula postupak gašenja firme.

 
 
  Postupci 
  Vrsta postupka  Organ  Datum pokretanja 
  Krivični postupak   Osnovno javno tužilaštvo u Subotici  4.9.2017 
    Predmet: Nasilničko ponašanje i ugrožavanje sigurnosti
    U septembru 2017. godine Labana je za nasilničko ponašanje i ugrožavanje bezbednosti tužilaštvu prijavio stranački kolega iz SNS-a Vladimir Polovina . U krivičnoj prijavi je naveo da je na Labanov poziv došao na sastanak sa njim, a da ga je on vređao, psovao i pretio mu. Razlog napada, piše u prijavi, bili su plakati koji su se pojavili u Subotici, a na kojima je pisalo „Bogdane, Bog je ljut”. Polovina je rekao da je on ove plakate lepio jer je bio nezadovoljan kako Laban vodi Suboticu. Polovina je mobilnim telefonom snimao ceo razgovor sa Labanom, a snimak je kasnije priložio kao dokaz uz krivičnu prijavu. Na njemu se čuje gradonačelnik Subotice kako preti: „Još li te čujem, samleću te kroz mleveno meso. Gledaj me tim psihopatskim očima, gledaj me dobro. Grkljan ću ti iščupati kad ga ščepam, kao moj pitbul ću ti pojesti taj grkljan. Pi*ko jedna smrdljiva”. Laban govori Polovini i: „Nemoj da te sad sagorim. Treba betonske cipele da ti dam?“, a preti mu i svojim sinom: „’Oćeš da pustim sina mog da te prebije?“ „Osvrćaćeš se svaki dan… Sad ću da ti opalim šamar, je*aću ti mater ovde, nećeš znati gde je Subotica”, takođe su reči gradonačelnika Subotice. Polovina je na sastanku ošamaren najmanje dva puta. Na snimku se čuje da mu neko prilazi i kaže: „Šta glumiš ti? A? Šta glumiš ti?“, nakon čega sledi zvuk šamaranja uz reči: „Majmunčino jedna, glumiš mangupa.“ Polovina je, osim Labana, tužilaštvu prijavio i Spasoja Vujovića, Aleksandra Aleksića i Predraga Radivojevića koji su prisustvovali sastanku. Laban je iskoristio oportunitet, odnosno, dogovorio se sa tužilaštvom da uplati 100.000 dinara u humanitarne svrhe nakon čega je tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu.
  Prekršajni postupak   Ministarstvo unutrašnjih poslova  8.9.2016 
    Predmet: Kršenje Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima
    Prekršajni sud u Beogradu pokrenuo je na zahtev Ministarstva unutrašnjih poslova postupak protiv „EPS Distribucije” i Bogdana Labana kao direktora, pošto je policajac početkom avgusta 2016. u Ulici vojvode Stepe u Beogradu primetio neobeležene radove ispred trafo stanice. U trenutku kada je prekršaj učinjen, Laban više nije bio direktor beogradskog ogranka „EPS Distribucije”. Postupak je zastario početkom avgusta 2018. godine.
  Prekršajni postupak   Ministarstvo unutrašnjih poslova  15.6.2016 
    Predmet: Kršenje Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima
    Policija je pokrenula postupak protiv Labana kao odgovornog lica beogradskog ogranka „EPS Distribucije” jer prilikom radova na popravci strujne mreže u Bulevaru kralja Aleksandra nije bila postavljena privremena saobraćajna signalizacija. Policija je navela da nije bilo znaka koji ukazuje na to da su u toku radovi na putu. Laban je u pisanoj odbrani naveo da to nije spadalo u njegovu, već u nadležnost direktora ogranka na Vračaru, ali da je znak bio postavljen i da je ukraden. Postupak je obustavljen u maju 2018. godine jer je nastupila zastarelost.
  Prekršajni postupak   Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave  9.12.2016 
    Predmet: Kršenje Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja
    Zbog sumnje da je kao odgovorno lice u „EPS Distribuciji” prekršio Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, postupak protiv Labana pokrenuo je Upravni inspektorat Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. Laban, naime, nije izvršio rešenje Poverenika za pristup informacijama od javnog značaja kojim je naloženo da se nevladinoj organizaciji Centar za vladavinu prava dostave kopije traženih dokumenata. Laban je u odbrani naveo da je Ivanu Niniću iz Centra za vladavinu prava javljeno da može da izvrši uvid u dokumentaciju jer zbog količine traženih informacija u „EPS Distribuciji” nisu u mogućnosti da mu dostave sve kopije. Postupak je obustavljen sredinom aprila 2018. godine jer je zastario.
  Prekršajni postupak   Prekršajni sud u Beogradu  9.7.2014 
    Predmet: Kršenje Zakona o metrologiji
    Dok je bio direktor „Elektrovojvodine”, a potom i „EPS Distribucije”, protiv Labana je od 2014. do kraja 2016. godine najmanje 13 puta bio pokrenut prekršajni postupak zbog kršenja Zakona o metrologiji. Prema dokumentima do kojih je došao KRIK, većina ovih postupaka vodila se jer je EPS stavio u upotrebu brojilo sa nevažećim žigom. Neki od postupaka su obustavljeni, a makar jedan je završen oslobađajućom presudom. Najmanje šest puta je doneta osuđujuća presuda, ali ga prekršajni sud uglavnom nije novčano kažnjavao, već opominjao.
  Prekršajni postupak   Komunalna policija  2.9.2016 
    Predmet: Kršenje Odluka o komunalnom redu
    Prekršajni sud u Beogradu je u septembru 2016. pokrenuo postupak protiv Labana na zahtev Komunalne policije. Postupak je zastario početkom 2018. godine, a sud novinarima KRIK-a nije dostavio dokumentaciju iz slučaja, te nije poznato više detalja o njemu.
  Prekršajni postupak   Saobraćajna policija  18.2.2015 
    Predmet: Prekoračenje brzine
    Labana je sredinom jula 2014. pola sata posle ponoći zaustavila saobraćajna policija zbog brze vožnje. On je, kako je utvrdio radar iz „presretača“, auto-putem u pravcu Šida vozio 141 kilometar na sat iako je dozvoljena brzina bila 80 kilometara na sat. Sud u Beogradu poslao je zamolnicu Prekršajnom sudu u Subotici da sasluša Labana, ali je na nju odgovoreno tek nakon godinu dana. Iz suda u Subotici rekli su da ne mogu da im pomognu jer okrivljeni živi i radi u Beogradu. U julu 2016. postupak je obustavljen zbog zastarelosti.
  Prekršajni postupak   Agencija za borbu protiv korupcije  11.7.2014 
    Predmet: Kršenje Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije
    Agencija za borbu protiv korupcije je u julu 2014. pokrenula postupak protiv Labana jer nije podneo novi imovinski karton. Laban je Agenciji rekao da je izveštaj o imovini i prihodima podneo u julu 2012. kada je postao poslanik u Skupštini Vojvodine, pa je smatrao da “nema obavezu da nakon pola godine to ponovo čini“. U septembru 2014. ova institucija je donela rešenje da je prekršio zakon i podnela zahtev Prekršajnom sudu u Beogradu za pokretanje postupka. Početkom aprila 2016. Laban je osuđen na novčanu kaznu od 10.000 dinara jer nije podneo izveštaj o imovini i prihodima.
  Prekršajni postupak   Prekršajni sud u Subotici  0.0.2014 
    Predmet: Prekoračenje brzine
    Novinari KRIK-a nisu uspeli da saznaju detalje ovog slučaja jer je predmet uništen pošto je istekao rok za njegovo čuvanje uništen. Ono što je poznato je da je u pitanju prekoračenje brzine i da je Laban u naselju vozio brzinom koja je od 21 do 50 kilometara na sat veća od dozvoljene. Novinarima KRIK-a iz suda nije rečeno kako je predmet okončan.

 
 
error_outline  Vrati se na 
 bazu imovine političara call_received
 
 Osobe koje se 
 pominju u profilu 
person Aleksandar Aleksić 
je bio prisutan na sastanku na kome je gradonačelnik Bogdan Laban pretio i vređao Vladimira Polovinu u avgustu 2017. Aleksić je od 2014. godine na čelu javnog preduzeća za prevoz putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju “Subotica Trans”, a na ovu poziciju imenovan je na predlog SNS-a čiji je član.  
person Predrag Radivojević 
je stranački kolega gradonačelnika Subotice Bogdana Labana. Radivojević, građevinski inženjer, 2016. godine postavljen je za pomoćnika gradonačelnika. Na čelu je javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, a neki od planova za uređenje grada izazvali su negativne reakcije građana - poput onog kojim je dozvoljeno postavljanje velikih reklamnih panoa. Radivojević je imenovan u više saveta - predsednik je Komisije za planove, stručni saradnik u Radnoj grupi za tehnička pitanja i praćenje investicija, predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Subotice. Bio je prisutan na sastanku na kom je gradonačelnik pretio i vređao Vladimira Polovinu u avgustu 2017. 
person Todor i Dragana Kilibarda 
su bračni par koji je Labanu prodao kuću u Herceg Novom, a Dragana je sada vlasnica Labanove kuće u Subotici sa bazenom. Dragana Kilibarda je od septembra 2019. je na mestu direktora Centra za porodični smeštaj i usvojenje u Subotici. Todor Kilibarda je osnivač i vlasnik firme “Moj Dom Enterijer” koji je uspešan na javnim nabavkama.  
person Vladimir Polovina 
je bivši stranački kolega iz Srpske napredne stranke. On je u avgustu 2017. po Subotici izlepio plakate na kojima piše “Bogdane, Bog je ljut” jer je, kako je kasnije ispričao, bio nezadovoljan time što je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban u gradskoj upravi i javnim preduzećima zapošljavao svoju rodbinu. Dan nakon što su po gradu osvanuli plakati Laban ga je pozvao na sastanak na kojem mu je pretio i vređao ga, piše u krivičnoj dokumentaciji u vezi sa ovim slučajem koju je prikupio KRIK. Polovina je snimao razgovor i audio-snimak je javno objavljen. Na njemu može da se čuje kako mu gradonačelnik preti da će mu “iščupati grkljan” i da će dobiti „betonske cipele“. Polovina je zbog ovoga podneo krivičnu prijavu protiv Labana, a postupak je okončan oportunitetom. Nakon ovog događaja Polovina je izašao iz SNS-a i osnovao udruženje građana “Slobodan Grad” čiji je predsednik. 
 
 
 Dokumenti 
subject Krivična prijava
subject Kuća Labanovog sina
subject Kuća i parcele u Kotoru
subject Kuća u Herceg Novom
subject Očeve nekretnine u Andrijevici
subject Parcela na Žabljaku
subject Parcele Labanovog oca u Kotoru
subject Prekoračenje brzine
subject Zemljište u Brusu
subject Ćerkin stan u Novom Sadu