Baza imovine političara   Više o projektu    |    DONIRAJ KRIK!   Idi nazad na KRIK.RS call_made 
   
  Sulejman Ugljanin 
   
  Datum rođenja: 20.11.1953.
Mesto rođenja: Kosovska Mitrovica
Stranačka pripadnost: Stranka demokratske akcije Sandžaka
  Iako njihova stranka nije pobedila na lokalnim izborima u Novom Pazaru 2016, pojedinci iz redova Stranke demokratske akcije Sandžaka (SDA) Sulejmana Ugljanina postali su deo gradske vlasti. SDA se udružila sa Sandžačkom demokratskom partijom čiji je osnivač Rasim Ljajić. „Istorijsko“ pomirenje dugogodišnjih političkih protivnika ozvaničeno je potpisivanjem Deklaracije o strateškom partnerstvu krajem 2016. godine, čiji je cilj politička stabilnost u Sandžaku. Tako su dvojica nekadašnjih boksera, aktuelni gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i Ugljanin, okončali „politički meč“ dok je na suprotnoj strani, u opoziciji, ostala struja Muamera Zukorlića. Ugljanin je osnivač i predsednik SDA, kao i predsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sandžaka (BNV). Bio je predsednik opštine, odnosno gradonačelnik Novog Pazara od 2004. do 2008. godine. Početkom 2007. je kao nosilac liste Koalicija za Sandžak izabran za poslanika u Narodnoj skupštini Srbije. Nakon parlamentarnih izbora 2008. postao je član vlade koju su formirale Demokratska stranka i Socijalistička partija Srbije – pripalo mu je mesto ministra bez portfelja zaduženog za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja i na toj funkciji ostao je šest godina. Posle toga, 2014. ponovo Ugljanin je ponovo seo u skupštinske klupe i do 2016. bio narodni poslanik. Ugljanin je doktor stomatologije i više od decenije je radio u Medicinskom centru u Novom Pazaru. Predsednik SDA u Novom Pazaru poseduje luksuznu porodičnu kuću koju je u izgradnji kupio od stranačkog kolege Mumina Kačapora, odbornika iz Tutina. Kačapor je dobio državno zemljište na trajno korišćenje 2002. godine i na njemu u junu iste godine počeo da gradi kuću. Dva meseca kasnije, nedovršeni objekat i plac prodao je Ugljaninu koji je završio izgradnju kuće. Sulejman Ugljanin nije pristao na intervju za KRIK.
 
 
  Prihodi iz budžeta 
  Organizacija  Trajanje  Funkcija  Mesečni prihodi 
done Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja  2008- Direktor  Bez naknade 
clear Narodna skupština Republike Srbije  2014- 2016 Narodni poslanik  110.000 RSD 
clear Vlada Republike Srbije  2012- 2014 Ministar bez portfelja  108.564 RSD 
clear Vlada Republike Srbije  2008- 2012 Ministar bez portfelja  106.984 RSD 
clear Gradska uprava Novog Pazara  2004- 2008 Gradonačelnik  122.579 RSD 
clear Fond za razvoj Republike Srbije  2008- 2014 Član upravnog odbora  Bez naknade 
      UKUPNO 0 RSD 
 
 
  Imovina   Nekretnine 
  Tip  Lokacija  Vlasnik  Kvadratura  Vrednost 
done Kuća  Novi Pazar  Sulejman Ugljanin  273 m2  230.000 € 
  Sulejman Ugljanin stanuje u luksuznoj porodičnoj kući novije gradnje u novopazarskom naselju Lug. Kuća je uknjižena na Ugljaninovo ime – u katastru piše da ima 220 kvadrata, međutim, on je Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio 273. Novinari su obišli lokaciju i videli da kuća ima sprat i potkrovlje. Ugljanin je kuću kupio u izgradnji za 118.000 evra u avgustu 2002. od stranačkog kolege Mumina Kačapora, odbornika u Tutinu. Kačapor je plac dobio na trajno korišćenje od opštine kao zamenu za zemljište koje mu je država uzela kako bi izgradila ski staze. Kačapor je sazidao podrum i temelje, ali je ostao bez novca i objekat u izgradnji sa placem prodao je Ugljaninu, piše u dokumentaciji koju poseduje KRIK. Zbog zemljišta na kome je Ugljaninova kuća vodio se postupak. Katastar u Novom Pazaru je 2004. godine proglasio ništavim rešenja kojima je Kačapor dobio zemljište. U obrazloženju se navodi da je zemljište dato bez saglasnosti Vlade Srbije, da je ugovor između Ugljanina i Kačapora protivzakonit, kao i da je Ugljanin nezakonito uknjižen kao vlasnik. Tri meseca po donošenju ovog rešenja, Ugljanin, u to vreme predsednik opštine, i opštinsko Javno pravobranilaštvo, podneli su tužbu Vrhovnom sudu i tražili da se odluka katastra poništi. Sud je odbacio obe tužbe 2005. godine.
done Zemljište  Novi Pazar  Sulejman Ugljanin  1.088 m2 (0,11 ha)   / 
  Dvorište u kojem se nalazi Ugljaninova porodična kuća. Vrednost placa uračunata je u vrednost kuće.
done Stan  Novi Pazar  Brat Sadik Ugljanin  60 m2  56.000 € 
  Ugljaninov bra poseduje dvosobni stan koji se takođe nalazi se u novopazarskom naselju Lug. Sadik Ugljanin je kupio stan 2002, iste godine kada i Sulejman kuću u izgradnji. Stan je kupio za 60.060 tadašnjih nemačkih maraka (oko 30.000 evra) od javnog preduzeća „Zavod za urbanizam, izgradnju i uređivanje opštine Novi Pazar“. Pre kupovine bio je zakupac ove nekretnine, navodi se u ugovoru.
UKUPNO     333 m2   286.000

  Imovina   Pokretnosti 
  Tip  Marka  Vlasnik  Vrednost 
clear Automobil  Mercedes  Sulejman Ugljanin    / 
    Ugljanin je bio vlasnik automobila „mercedes“ 2000. godište do juna 2015. godine kada ga je prodao za 410.000 dinara, piše u ugovoru.
done Automobil  Mercedes A160 CDI  Supruga Mersija Ugljanin   4.800 € 
    Ugljaninova supruga kupila je „mercedes“ u julu 2015, mesec dana pošto je on prodao svoj. Mersija je automobil, koji je 2008. godište, kupila za 10.000 dinara, piše u ugovoru.
clear Automobil  Volkswagen Pasat 1,9 TDI  Brat Sadik Ugljanin   1.000 € 
    Brat Sulejmana Ugljanina, Sadik, bio je vlasnik ovog automobila do 2012. godine kada ga je za 10 hiljada dinara prodao Safetu Fehratoviću iz Novog Pazara. Automobil je proizveden 1994. godine.

 
 
  Kompanije 
  Naziv  Lice  Uloga  Kapital  Prihodi u 2016. 
doneLuxuriouss Institut de Beauté    Ćerka Saida Ugljanin Hasanbegović   Vlasnica   /  / 
   Ćerka Sulejmana Ugljanina osnovala je sredinom 2015. kozmetički salon u Luksemburgu gde i živi.

 
 
error_outline  Vrati se na 
 bazu imovine političara call_received
 
 Osobe koje se 
 pominju u profilu 
person Mumin Kačapor  
je odbornik u Tutinu iz redova Ugljaninove stranke. Kačapor je 2002. godine dobio državno zemljište u Novom Pazaru na trajno korišćenje i na njemu počeo da gradi. Nekoliko meseci kasnije, objekat u izgradnji i zemljište prodao je Ugljaninu koji je na njemu izgradio luksuznu kuću. 
 
 
 Dokumenti 
subject Bratovljev stan u naselju Lug
subject Supruga kupila automobil mercedes
subject Ugljanin prodao automobil mercedes
subject Ugljaninova kuća u naselju Lug
 ------ 
update Profil poslednji put ažuriran:
10.06.2018.