Baza imovine političara   Više o projektu    |    DONIRAJ KRIK!   Idi nazad na KRIK.RS call_made 
   
  Gordana Čomić 
  Potpredsednica Narodne skupštine 
  Datum rođenja: 16.06.1958.
Mesto rođenja: Novi Sad
Stranačka pripadnost: Demokratska stranka
  Potpredsednica Narodne skupštine Gordana Čomić je diplomirana fizičarka, ali je u politici oko tri decenije. Neko vreme radila je u struci – od 1984. do 1999. bila je asistentkinja fizike na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. U Demokratskoj stranci (DS) je od njenog osnivanja 1990, a toj političkoj opciji verna je do danas. Od 2000. godine je aktivistkinja „Ženske političke mreže“, pokreta koji su osnovale članice političkih stranaka demokratske opozicije. Gotovo dve decenije sedi u skupštinskim klupama. Krajem devedesetih je u nekoliko mandata bila poslanica u pokrajinskoj, a od 2000. godine u Narodnoj skupštini. U najvišem zakonodavnom telu godinama je obavljala funkciju potpredsednice. Čomić stanuje sa porodicom u Novom Sadu. Pristala je da u intervjuu za KRIK govori o svojoj i imovini članova uže porodice. Ne poseduje nekretnine na svoje ime, ali je u razgovoru za KRIK istakla da je važno da žene imaju ravnopravan pristup vlasništvu nad nekretninama. Čomić je, uz Vladimira Marinkovića, jedina od šefova parlamenta koja je pristala da govori za KRIK. Smatra da podaci o imovini funkcionera moraju da budu dostupni javnosti. „Imovina ’na izvol’te’ svih na javnim poslovima koji se finansiraju iz budžeta je obavezna zbog toga što to pomaže izgradnji integriteta ljudi na javnim poslovima.“
 
 
  Prihodi iz budžeta 
  Organizacija  Trajanje  Funkcija  Mesečni prihodi 
done Narodna skupština Republike Srbije  2008- Potpredsednica Narodne skupštine  120.000 RSD 
      UKUPNO 120.000 RSD 
 
 
  Imovina   Nekretnine 
  Tip  Lokacija  Vlasnik  Kvadratura  Vrednost 
done Stan  Stari grad, Novi Sad  Suprug Dragan Čomić  96 m2  112.500 € 
  Troiposoban stan u centru grada, na obali Dunava. Suprug Gordane Čomić stan je otkupio od države u decembru 1992. godine, piše u odgovoru katastra novinarima KRIK-a. Detalji o otkupu nisu poznati jer je primerak ugovora koji se nalazio u Osnovnom sudu u Novom Sadu uništen pošto je, kako su nas obavestili u tom sudu, protekao zakonski rok njegovog čuvanja. U intervjuu za KRIK, Čomić je rekla da ne zna koliko je njen suprug platio stan , ali je rekla da je otkupljen od „Agrovojvodine“ ili pravnog naslednika koji je upravljao imovinom tog preduzeća. Gordana Čomić na društvene mreže često postavlja fotografije pogleda sa terase na Dunav i Petrovaradinsku tvrđavu.
done Stan  Novi Sad  Majka Draginja Cvetićanin  54 m2  55.000 € 
  Jednoiposoban stan uknjižen je kao vlasništvo majke Gordane Čomić i nalazi se u novosadskom naselju Bistrica. Gordana Čomić je u intervjuu za KRIK kazala da joj je majka nedavno preminula i da je u toku ostavinska rasprava.
done Stan  Novi Sad  Sestra Nedeljka Srećkov  88 m2  100.000 € 
  Trosoban stan u centru Novog Sada uknjižen je na drugu osobu, ali je Gordana Čomić za KRIK potvrdila da je reč o stanu sestre Nedeljke Srećkov i njenog supruga.
done Stan  Novi Sad  Suprug Dragan Čomić  53 m2  63.000 € 
  Gordana Čomić je novinarima KRIK-a rekla da su njen suprug i njegova sestra stan na Limanu nasledili od roditelja. Stan je uknjižen na oboje, s tim što je Dragan Čomić vlasnik tri, a njegova sestra jedne četvrtine stana.
UKUPNO     291 m2   330.500

  Imovina   Pokretnosti 
  Tip  Marka  Vlasnik  Vrednost 
done Automobil  KIA Rio  Sin Marko Čomić   7.000 € 
    Gordana Čomić je za KRIK rekla da je njen sin vlasnik automobila „KIA Rio“ koji je proizveden 2013. godine. Čomić je ispričala da je automobil plaćen 10.800 evra, kao i da deo novca potiče iz kredita, a deo od prodaje prethodnog automobila „fijat bravo“.
done Automobil  Chevrloet Spark   Ćerka Maša Čomić   2.100 € 
    Čomić je za KRIK rekla da je njena ćerka Maša automobil „ševrolet spark“ koji je proizveden 2008. dobila na poklon od sestre od tetke 2015. godine.

 
 
  Kompanije 
  Naziv  Lice  Uloga  Kapital  Prihodi u 2016. 
doneFondacija za unapređenje demokratije „Ljuba Davidović“   Gordana Čomić   Predsednica upravnog odbora   / 7.000 € 
   Fondaciju za unapređenje demokratije „Ljuba Davidović“ je u martu 1991. osnovala Demokratska stranka (DS). Gordana Čomić članica je upravnog odbora fondacije od juna 2015. Nakon kraćeg vremena, postavljena je za predsednicu upravnog odbora i na toj poziciji je i danas. Fondacija nosi naziv srpskog političara i državnika koji je bio predsednik vlade Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca nakon Prvog svetskog rata, kao i osnivač prve Demokratske stranke 1919. godine. Fondacija dodeljuje stipendije najboljim studentima i organizuje skupove posvećene unapređenju demokratije.
doneNeokulturna inicijativa van okvira (NIVO)   Ćerka Mia Čomić   Zastupnica   /  / 
   Ćerka Gordane Čomić Mia zastupnica je udruženja NIVO. Osnovano je početkom 2015. godine sa ciljem da podiže nivo važnosti kulture i umetnosti i zalaže se za ravnopravnost polova i promovisanje evropskih vrednosti. Neke od aktivnosti udruženja uključuju tribinu o promovisanju kulturnog i književnog nasleđa, kao i projekat izrade brošure – internet stranice kao literarnog vodiča o književnim događanjima u Novom Sadu.

 
 
error_outline  Vrati se na 
 bazu imovine političara call_received
 
 
 
 Dokumenti 
subject Fondacija Ljuba Davidović
subject Majčin stan u Novom Sadu
subject Neokulturna inicijativa van okvira
subject Porodični stan u Novom Sadu
subject Sestrin stan u Novom Sadu
subject Stan supruga Dragana i njegove sestre
 ------ 
update Profil poslednji put ažuriran:
07.05.2018.