Baza imovine političara   Više o projektu    |    DONIRAJ KRIK!   Idi nazad na KRIK.RS call_made 
   
  Boško Obradović 
  Predsednički kandidat 
  Datum rođenja: 23.08.1976.
Mesto rođenja: Selo Vranići, Čačak
Stranačka pripadnost: Srpski pokret Dveri
  „Ni nacionalista, ni desničar nego srpski rodoljub“ – tim rečima sebe je opisao Boško Obradović, lider desno orijentisanog Srpskog pokreta Dveri. Čačanin se u ovoj kampanji okreće ženama i radnicima, ističući potrebu za većom borbom za njihova prava, a ostavlja iza sebe prošlogodišnji slogan „Da, muškarci“. Svoj stav prema LGBT osobama iskazuje izjavama da „seksualna orijentacija nije ljudsko pravo“, ali i kroz ulogu jednog od organizatora „Porodične šetnje“ kao suprotnosti „Paradi ponosa“. Do stupanja na dužnost predsednika poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini, Obradović je radio u izdavačkoj kući „Catena mundi“ na mestu glavnog urednika izdanja. Sa još dvoje kolega sa Filološkog fakulteta 1999. godine osniva studentsko glasilo „Dveri Srpske“. Bio je pokretač i menadžer projekata Sabora srpske omladine, Srpske mreže i Svetosavske škole. Obradović je izdao četiri knjige i autor je brojnih političkih tekstova. Najavio je agresivnu borbu protiv političke mafije kroz antikorupcijski tim pokreta Dveri, a taj projekat nosiće naziv „Dveriliks“ po ugledu na „WikiLeaks“, međunarodnu neprofitnu medijsku organizaciju koja objavljuje tajna i skrivena dokumenta. Na pitanja novinara KRIK-a Obradović je odgovorio pisanim putem.
 
 
  Prihodi 
  Organizacija  Trajanje  Funkcija  Mesečni prihodi 
done Narodna skupština Republike Srbije  2016- Narodni poslanik  101.971 RSD 
done Republika Srbija  2016- Pravo na isplatu naknade zakupa stana u Beogradu  35.000 RSD 
      UKUPNO 136.971 RSD 
 
 
  Imovina   Nekretnine 
  Tip  Lokacija  Vlasnik  Kvadratura  Vrednost 
done Stan  Čačak  Boško Obradović  63 m2  30.000 € 
  Dvosoban stan u čačanskom naselju Alvadžinica Boško Obradović stekao je za vreme braka sa bivšom suprugom Vesnom. Nakon razvoda, Osnovni sud u Čačku presudio je da stan i automobil „opel astra“ pripadnu Obradoviću. Stan je opterećen hipotekom. Obradović je za KRIK rekao da je stan kupio na kredit koji će otplaćivati do 2020. godine.
done Stan  Čačak  Otac Milisav Obradović  61 m2  30.000 € 
  Stan Obradovićevog oca nalazi se u blizini njegovog stana.
done Stan  Čačak  Brat Branko Obradović  60 m2  27.000 € 
  U svom pisanom odgovoru KRIK-u, Obradović je kazao da je njegov brat vlasnik stana od 60 kvadrata u Čačku, a koji je kupljen na bankarski kredit. Prema podacima iz katastra, međutim, ni jedan stan u Čačku se ne vodi ne ime Obradovićevog brata. Vrednost stana je izražena u odnosu na prosečnu vrednost kvadrata u Čačku.
done Kuća  Vranići, Čačak  Deda Milomir Obradović  36 m2  8.000 € 
  Kuća u selu Vranići pored Čačka u kome se Obradović rodio. On je za KRIK rekao da su njegovi roditelji vlasnici kuće u Vranićima, dok se u katastru njegov deda Milomir vodi kao vlasnik kuće i imanja. U vrednost kuće uračunata je vrednost dvorišta i voćnjaka.
done Voćnjak i dvorište  Vranići, Čačak  Deda Milomir Obradović  2.259 m2 (0,23 ha)   / 
  Dvorište porodične kuće i voćnjak pored kuće. Vrednost je uračunata u vrednost kuće.
done Njive  Vranići, Čačak  Deda Milomir Obradović  8.256 m2 (0,83 ha)  8.500 € 
  Dve njive u blizini porodične kuće u selu Vranići.
UKUPNO     220 m2   103.500

  Imovina   Pokretnosti 
  Tip  Marka  Vlasnik  Vrednost 
done Automobil  Opel Astra  Boško Obradović  1.000 € 
    Obradovićeva „opel astra“ je 1995. godište.

 
 
  Krediti 
  Korisnik  Banka  Iznos 
  Boško Obradović  23.854 EUR 
    Na osnovu dokumenta iz katastra može se videti da je Obradovićev stan 2007. godine stavljen pod hipoteku na iznos od skoro 24 hiljade evra. Obradović je za KRIK potvrdio da je stan kupio uz pomoć kredita.
  Brat Branko Obradović   / 
    Obradović je za KIRK rekao da je njegov brat, poput njega, kupio stan u Čačku uz pomoć kredita, ali nije otkrio više detalja o tom kreditu.

 
 
  Kompanije 
  Naziv  Lice  Uloga  Kapital  Prihodi u 2015. 
doneCatena mundi   Boško Obradović  Suvlasnik  16 € 230.000 € 
   Obradović je u oktobru 2012. godine sa potpredsednikom Dveri Branimirom Nešićem osnovao izdavačku kuću koja je izdala više knjiga o antikomunizmu, lideru četnika Dragoslavu Mihajloviću, ustaškim zločinima. Obradović je preko ove kompanije izdao i svoja književna dela „Srpska desnica“ koju na sajtu izdavačke kuće reklamiraju kao „autentični priručnik za srpske rodoljube“ i „Srpska unija“. U maju 2016. godine, kada je postao funkcioner, Obradović je svoju polovinu vlasništva poklonio Nešiću. Ministarstvo kulture otkupljivalo je Obradovićeva izdanja za potrebe biblioteka – plativši 1,7 miliona dinara za poslednje tri godine. Od osnivanja do danas ova firma je iz budžeta dobila oko 2,5 miliona dinara na osnovu poslova koje je sklapala sa školama i bibliotekama širom Srbije.

 
 
  Postupci 
  Vrsta postupka  Organ  Datum pokretanja 
  Prekršajni postupak   Ministarstvo unutrašnjih poslova  6.6.2013 
    Predmet: Kršenje Zakona o okupljanju građana
    Policijske uprave Starog grada i Savskog venca podnele su dve prekršajne prijave protiv Boška Obradovića, kao odgovornog lica Dveri, jer nije prijavio skup koji je organizovao 26. aprila 2013. godine. Na skupu se protestovalo protiv Briselskog sporazuma, a učesnici su nosili obeležja „Dveri“, pokreta „Naši“ i „Srpskog sabora Zavetnici“. Protest su podržale Demokratska stranka Srbije i Srpska radikalna stranka. Prekršajni postupci po obe prijave zastarili su u aprilu i decembru 2015. godine.

 
 
error_outline  Vrati se na 
 bazu imovine političara call_received
 
 Osobe koje se 
 pominju u profilu 
person Branimir Nešić 
potpredsednik pokreta „Dveri“, osnovao je sa Obradovićem izdavačku kuću „Catena mundi“. Zajedno su studirali srpski jezik i književnost na Filološkom fakultetu, pokrenuli studentski časopis „Dveri srpske“, a kasnije osnovali i istoimeni pokret. Nešić je potpredsednik Dveri, zadužen za kulturu i verska pitanja. Do oktobra 2015. bio je suvlasnik i marketinške agencije „Global media target“. 
 
 
 Dokumenti 
subject Catena Mundi
subject Catena Mundi dobila novac iz budžeta
subject Catena Mundi finansijski izveštaji
subject Catena Mundi uplate iz budžeta
subject Imanje u Vranićima
subject Izvod iz prekršajne evidencije
subject Očev stan
subject Stan u Čačku
 ------ 
update Profil poslednji put ažuriran:
22.03.2017.