Baza imovine političara   Više o projektu    |    DONIRAJ KRIK!   Idi nazad na KRIK.RS call_made 
   
  Jadranka Joksimović 
  Ministarka bez portfelja 
  Datum rođenja: 26.01.1978.
Mesto rođenja: Beograd
Stranačka pripadnost: Srpska napredna stranka
  Joksimović ne poseduje nijednu nekretninu, niti automobil. Diplomirala je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu, a master studije završila na Alfa Univerzitetu. Od 2005. godine radila je u Srpskoj radikalnoj stranci (SRS) kao pomoćnica Aleksandra Vučića za spoljnu politiku i u redakciji lista „Velika Srbija“. Odgovorna urednica „Zemunskih novina“ bila je do 2012. kada je izabrana za narodnu poslanicu. Nakon parlamentarnih izbora 2014. godine prvi put je izabrana za ministarku bez portfelja zaduženu za evrointegracije, a ostala je na toj funkciji i u novoj vladi iz 2016. godine. Članica je Glavnog odbora i predsedništva SNS-a. Njen brat Aleksandar Joksimović ima razgranate poslove. Nakon što je Jadranka postala poslanica, Vlada ga postavlja za člana Upravnog odbora „Beogradskog sajma“ 2013. Od tada pokreće biznise i posluje sa firmama iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE). Ministarka nije pristala na intervju za KRIK.
 
 
  Prihodi 
  Organizacija  Trajanje  Funkcija  Mesečni prihodi 
done Vlada Republike Srbije  2014- Ministarka bez portfelja zadužena za evrointegracije  101.000 RSD 
clear Narodna skupština Republike Srbije  2012- 2014 Narodna poslanica  110.000 RSD 
      UKUPNO 101.000 RSD 
 
 
  Imovina   Pokretnosti 
  Tip  Marka  Vlasnik  Vrednost 
done Automobil  Chevrolet  Brat Aleksandar Joksimović  7.000 € 
    Automobil ministarkinog brata je 2012. godište.

 
 
  Kompanije 
  Naziv  Lice  Uloga  Kapital  Prihodi u 2015. 
clearTravel Event Point  Brat Aleksandar Joksimović  Vlasnik  8 €  / 
   Joksimović je kompaniju osnovao 2012. godine pod nazivom „Centro tehnika“ i bavila se popravkom kućnih aparata i baštenske opreme. Firmu je tri godine kasnije pretvorio u frizerski salon i preimenovao u „Top night“. U februaru 2016. kompanija je postala turistička agencija „Travel Event Point“ sa raznovrsnom ponudom – od gradskog do banjskog i dentalnog turuzma. Sajt je usmeren na arapske turiste, na njemu se reklamira nacionalna avio kompanija „Air Serbia“ kao i projekat „Beograd na vodi“. Cene aranžmana su različite – poseta Vrnjačkoj Banji, na primer, košta 1.075 evra bez avionske karte. Joksimovićeva firma je u decembru 2016. učestvovala na Festivalu kulturnog nasleđa „Šeik Zajed“ koji se održava u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Pokrovitelj učešća srpskih firmi je predsednik Tomislav Nikolić. Joksimović je funkcioner, a u njegovom imovinskom kartonu na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije ova firma se ne spominje. Ministarkin brat preneo je 20. decembra 2016. vlasništvo u ovoj firmi na dotadašnjeg direktora Sašu Milovanovića, a zahtev za brisanje iz vlasništva podneo je nedelju dana pošto ga je novinar KRIK-a kontaktirao u vezi sa firmom. Saša Milovanović, član je nadzornog odbora „Galenike“.
doneDruštveno preduzeće „Beogradski sajam“   Aleksandar Joksimović  Član upravnog odbora  12.600.000 € 7.700.000 € 
   Joksimović je imenovan u Upravni odbor „Beogradskog sajma“ u maju 2013. godine, u vreme kada je Jadranka Joksimović bila narodna poslanica i funkcionerka Srpske napredne stranke. Joksimović na ovoj funkciji prima mesečnu platu od 44.553 dinara.
clearG.I.D.C.  Aleksandar Joksimović  Član nadzornog odbora  5.700 €  / 
   Kompanija je osnovana u septembru 2013. u partnerstvu Republike Srbije i kompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata „Global Capital Advisors Management“ iza koje stoje dva indijska državljana Arun Ramsvarupdži Pančarija (Arun Ramswaroopji Panchariya) i Rima Narajan Šeti (Reema Narayan Shetty). Indijci su većinski vlasnici sa 70 odsto udela G.I.D.C-a. Za direktora srpko-arapske firme postavljen je Saša Milovanović, Joksimovićev poslovni partner na koga je preneo svoju turističku agenciju. On je kao direktor potpisao ugovor sa državom za izradu tehničke dokumentacije jednog dela Koridora 11. Na toj poziciji je ostao svega nekoliko meseci, poduhvat nije uspeo. Joksimović je bio član nadzornog odbora od avgusta 2014. do oktobra 2015. godine sa platom od 168.000 dinara. Direktor G.I.D.C-a bio je i Vladimir Atanacković, partner ministarke Zorane Mihajlović. On je za KRIK rekao da je u firmu postavljen kao predstavnik države, ali je nakon dva meseca istu napustio kada je bilo jasno da nije moguće naći investitora za izgradnju Koridora na delu od Čačka do granice sa Crnom Gorom. „Neisplativ projekat. Niko neće da uloži jer ne može da se vrati novac iz naplate puta, malo kola tamo prolazi.“ Ministarka Mihajlović potvrdila je da je na kraju doneta odluka da se raskine saradnja sa stranim partnerima.
clearJKND DC  Aleksandar Joksimović  Predsednik upravnog odbora  1.800 €  / 
   Kompaniju je osnovala firma „JKND DC Commercial brokers L.L.C.“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u avgustu 2015. godine. Sedište firme je na adresi na kojoj se nalazi i Joksimovićeva turistička agencija „Travel Event Point“. Zastupnik i srpske i kompanije iz UAE je Saša Milovanović, koji je sada vlasnik Joksimovićeve turističke agencije. Joksimović se nalazio na čelu nadzornog odbora srpskog „JKND DC“ od osnivanja do juna 2016. godine. Prema informacijama na sajtu „JKND DC“, kompanija je navela da će razvijati mehanizme za razvoj velikih infrastrukturnih projekata.

 
 
  Postupci 
  Vrsta postupka  Organ  Datum pokretanja 
  Prekršaj   Saobraćajna policija  1.11.2012 
    Predmet: Sudar
    Joksimović je u julu 2012. godine, u 11 sati uveče isparkiravao službeno teretno vozilo kompanije „Štampa sistem“ i udario u automobil koji je prolazio. Osuđen je na kaznu od 14.000 dinara koju je platio. Sudija je kao olakšavajuću okolnost uzela Joskimovićevo materijalno stanje.
  Prekršaj   Saobraćajna policija  14.4.2015 
    Predmet: Saobraćajni prekršaj
    Saobraćajna policija podnela je prekršajnu prijavu protiv Joksimovića, ali Prekršajni sud u Beogradu KRIK-u nije dostavio detalje jer je postupak u toku.

 
 
error_outline  Vrati se na 
 bazu imovine političara call_received
 
 Osobe koje se 
 pominju u profilu 
person Saša Milovanović 
blizak saradnik Aleksandra Joksimovića. Bio je direktor je njegove turističke agencije, sve do 20. decembra 2016. kada mu je Jokismović prebacio vlasništvo ove firme. Njih dvojica sarađuju i u kompaniji čiji je vlasnik firma iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Milovanović je bio direktor kompanije „G.I.D.C.“, čiji su vlasnici Republika Srbija i dva indijska državljana, u kojoj prima platu 140.000 dinara. Osim toga, Milovanović je i član Nadzornog odbora „Galenike“, državnog proizvođača lekova, za šta prima platu od 45.000 dinara. Vlasnik je trosobnog stana u Beogradu i dva automobila – „krajslera“ i „ševroleta“.  
 
 
 Dokumenti 
subject Beogradski sajam
subject G.I.D.C.
subject Izvod iz prekršajne evidencije - Aleksandar Joksimović
subject JKND DC
subject Saobraćajni prekršaj - Aleksandar Joksimović
subject Travel Event Point
 ------ 
update Profil poslednji put ažuriran:
19.12.2016.