Baza imovine političara   Više o projektu    |    DONIRAJ KRIK!   Idi nazad na KRIK.RS call_made 
   
  Maja Gojković 
  Predsednica Narodne skupštine 
  Datum rođenja: 22.05.1963.
Mesto rođenja: Novi Sad
Stranačka pripadnost: Srpska napredna stranka
  Gojković je u javnosti poznata po čestoj promeni stranačkih dresova. Odrasla je u advokatskoj porodici i karijeru je započela u očevoj kancelariji, ali je ubrzo napustila struku i posvetila se politici. Godinama je bila verna Srpskoj radikalnoj stranci (SRS) i kao kandidatkinja te stranke 2004. bila je izabrana za gradonačelnicu rodnog Novog Sada. Njen mandat obeležila je afera u vezi sa kršenjem ugovora o izgradnji autobuske stanice u Novom Sadu. U ovom slučaju Grad Novi Sad, sa Majom Gojković na čelu, oštetio je domaćeg investitora. Nakon razlaza sa radikalima, osnovala je svoju Narodnu partiju i sklopila sporazum o političkoj saradnji sa Demokratskom strankom Srbije i Novom Srbijom. Kasnije se udružila sa Ujedinjenim regionima Srbije i na lokalnim izborima 2012. bila njihova kandidatkinja za gradonačelnicu Novog Sada. Nakon dolaska na vlast Srpske napredne stranke (SNS) 2012. Gojković prelazi kod njih. „Ostala sam uvek verna sebi“, osvrnula se u jednom intervjuu na tvrdnje da je često menjala političke partije. Kada nije bila na javnoj funkciji bavila se advokaturom i zastupala, između ostalog, člana Demokratske stranke na suđenju u aferi „Bodrum“. Njen brat Dragan takođe je advokat i branio je nekoliko poznatih kriminalaca. Porodica Gojković poseduje veliki broj nekretnina od kojih su neke u centru Novog Sada. Gojković je na čelu Narodne skupštine od 2014. godine. Krajem maja 2017. Vlada ju je postavila za predsednicu Upravnog odbora Agencije za zaštitu od jonizujućih zračenja i nuklearnu sigurnost Srbije. Nije jasno zašto je postavljena na ovu poziciju, s obzirom da nije poznato da ima iskustva u ovoj oblasti. Maja Gojković odbila je intervju za KRIK.
 
 
  Prihodi iz budžeta 
  Organizacija  Trajanje  Funkcija  Mesečni prihodi 
done Narodna skupština Republike Srbije  2014- Predsednica Narodne skupštine  107.369 RSD 
done Narodna skupština Republike Srbije  2014- Paušal  28.686 RSD 
done Narodna skupština Republike Srbije  2014- Pravo na isplatu naknade zakupa stana u Beogradu  35.000 RSD 
done Agencija za zaštitu od jonizujućih zračenja i nuklearnu sigurnost Srbije  2017- Predsednica upravnog odbora  47.347 RSD 
      UKUPNO 218.402 RSD 
 
 
  Imovina   Nekretnine 
  Tip  Lokacija  Vlasnik  Kvadratura  Vrednost 
done Stan  Novi Sad  Maja Gojković  102 m2  125.000 € 
  Trosoban stan Maje Gojković smešten je u centru grada, u stambeno-poslovnom bloku novije gradnje. Ispred ulaza u zgradu u kojoj je stan nalazi je kućica sa policijskim obezbeđenjem. Gojković je stan kupila u izgradnji u oktobru 2000. Nije poznato koliko ga je platila jer je ugovor o kupovini uništen pošto je prošao rok za njegovo čuvanje, rečeno je u Osnovnom sudu u Novom Sadu za KRIK. Porodica Gojković na ovoj lokaciji poseduje nekoliko nekretnina.
done Stan  Novi Sad  Maja Gojković  56 m2  62.000 € 
  Maja Gojković vlasnica je i dvosobnog stana u centru Novog Sada koji je nasledila 1985. godine.
done Stan  Novi Sad  Majka Savka Gojković  48 m2  57.600 € 
  Nedaleko od dva stana u vlasništvu Maje Gojković nalazi se jedan od stanova koji je njena majka nasledila od pokojnog supruga Mite. Stan je u zgradi starije gradnje u centru Novog Sada, dvosoban je, ali njegova kvadratura nije poznata s obzirom da taj podatak nije zabeležen u katastru. Na toj adresi je bila registrovana advokatska kancelarija Majinog oca Mite, a sada je tu sedište njene i kancelarije brata Dragana. Novinari su minimum kvadrature za dvosoban stan (propisan pravilnikom o uslovima i normativima za projektovanje stambenih zgrada i stanova Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture) pomnožili sa prosečnom cenom kvadrata u tom delu grada i izračunali vrednost upisanu iznad.
done Stan  Novi Sad  Majka Savka Gojković  105 m2  125.000 € 
  Trosobni stan u vlasništvu majke Savke nalazi se u istoј zgradi novog stambenog bloka u kojem, dva sprata iznad, Maja Gojković ima trosoban stan. Roditelji Maje Gojković kupili su stan u izgradnji početkom marta 1999. godine za nepunih 800 hiljada dinara (oko 85.000 nemačkih maraka), piše u ugovoru čiju kopiju poseduje KRIK. Nakon smrti oca Maje Gojković, supruga Savka nasledila je njegovu polovinu stana.
done Garaža  Novi Sad  Majka Savka Gojković  23 m2  8.000 € 
  Garažu je pokojni otac Mita Gojković kupio istog dana u martu 1999. kada je sa suprugom Savkom kupio i stan. Cena garaže bila je nepunih 120 hiljada dinara (oko 13.000 maraka), piše u ugovoru čiju kopiju poseduje KRIK. U postupku nasleđivanja njegovih nekretnina nakon smrti, garažu je nasledila njegova supruga Savka, pokazuje dokumentacija koju je Osnovni sud u Novom Sadu dostavio KRIK-u.
done Stan  Novi Sad  Majka Savka Gojković  75 m2  90.000 € 
  Stan se nalazi u centru Novog Sada i njega je, kao i prethodne nekretnine, Savka Gojković nasledila nakon muževljeve smrti. Stan je na spratu iznad dvosobnog stana koji poseduje Maja Gojković.
done Kuća  Novi Sad  Majka Savka Gojković  96 m2  40.000 € 
  Kuća starije gradnje nalazi se u širem centru grada. Majka Maje Gojković poseduje trećinu, a njena dva brata vlasnici su preostalog dela. Ukupna vrednost dve kuće i pomoćne zgrade koje se nalaze u istom dvorištu procenjena je na oko 120.000 evra.
done Kuća  Novi Sad  Majka Savka Gojković  45 m2   / 
 NELEGALIZOVANO   Kuća u širem centru grada nalazi se odmah do prethodno navedene kuće od 96 kvadrata. Vlasništvo nad kućom majka Maje Gojković deli sa svojom braćom na tri jednaka dela. Kuća je izgrađena bez dozvole, pokazuju podaci katastra.
done Pomoćni objekat  Novi Sad  Majka Savka Gojković  36 m2   / 
  Smeštena je u širem centru grada, u istom dvorištu u kojem se nalaze prethodne dve kuće. Savka Gojković ima trećinu vlasništva, a ostatak pripada dvojici njene braće.
done Zgrada  Novi Sad  Majka Savka Gojković  157 m2  235.000 € 
 NELEGALIZOVANO   Zgrada se nalazi u širem centru Novog Sada i izgrađena je bez dozvole. Majka Maje Gojković poseduje trećinu, a vlasništvo deli sa braćom. U vrednost od 235.000 evra uračunate su i druga zgrada, kao i pomoćna zgrada u istom dvorištu.
done Zgrada  Novi Sad  Majka Savka Gojković  137 m2   / 
 NELEGALIZOVANO   Stambeno-poslovna zgrada nalazi se odmah do prethodne zgrade i takođe je izgrađena bez dozvole. Majka Maje Gojković poseduje trećinu, a vlasništvo deli sa braćom.
done Pomoćni objekat  Novi Sad  Majka Savka Gojković  4 m2   / 
 NELEGALIZOVANO   Objekat se nalazi pored druge dve zgrade. Izgrađen je bez dozvole.
done Kuća  Beočin  Majka Savka Gojković  48 m2  20.000 € 
  Vikendica se nalazi u naselju Rakovac, na teritoriji opštine Beočin. Udaljena je oko dva kilometra od Dunava. U vrednost je uračunata i pomoćna zgrada, plac na kome su kuća i pomoćna zgrada sagrađene, kao i voćnjak.
done Pomoćni objekat  Beočin  Majka Savka Gojković  24 m2   / 
  Smešten je pored vikendice u naselju Rakovac, u opštini Beočin.
done Zemljište  Beočin  Majka Savka Gojković  72 m2   / 
  Zemljište u naselju Rakovac na kojem su izgrađene vikendica i pomoćni objekat.
done Voćnjak  Beočin  Majka Savka Gojković  424 m2   / 
  Voćnjak se nalazi uz vikendicu u naselju Rakovac.
done Vinograd  Beočin  Majka Savka Gojković  350 m2  3.150 € 
  Majka Maje Gojković poseduje i vinograd u selu Rakovac.
done Kuća  Gornja Trepča, Čačak  Majka Savka Gojković  35 m2  10.000 € 
 NELEGALIZOVANO   Kuću je nasledila od pokojnog supruga. Nalazi se u mestu Gornja Trepča, udaljenom 18 kilometara od Čačka. Kuća ima dva nivoa –prizemlje i nivo ispod zemlje. Izgrađena je bez dozvole. Sve nekretnine koje je otac Maje Gojković posedovao u Gornoj Trepči nasledio je od roditelja, a nakon njegove smrti vlasnica je postala njegova supruga Savka. U proračunatu vrednost je uključeno i zemljište na kome je vikendica izgrađena.
done Zemljište  Gornja Trepča, Čačak  Majka Savka Gojković  1.062 m2 (0,11 ha)   / 
  Dvorište u kojem se nalazi kuća Savke Gojković.
done Nive  Gornja Trepča, Čačak  Majka Savka Gojković  18.291 m2 (1,83 ha)  30.000 € 
  Nešto manje od dva hektara njiva izdeljenih u manje parcele nalazi se u blizini kuće majke Maje Gojković. U vrednost je uračunat i vinograd.
done Vinograd  Gornja Trepča, Čačak  Majka Savka Gojković  768 m2 (0,08 ha)   / 
  Vinograd u blizini kuće Savke Gojković.
done Voćnjak  Gornja Trepča, Čačak  Majka Savka Gojković  1.182 m2 (0,12 ha)  5.000 € 
  Voćnjak u blizini kuće.
done Šuma  Gornja Trepča, Čačak  Majka Savka Gojković  5.410 m2 (0,54 ha)  5.000 € 
  Šuma u blizini kuće.
clear Stan Novi Sad Brat Dragan Gojković 104 m2  125.000 € 
    Trosoban stan nalazi se u stambeno-poslovnom kompleksu u kome stanove imaju Maja i Savka Gojković. Dragan Gojković i njegova supruga postali su vlasnici stana u decembru 1991. godine. U pisanom odgovoru za KRIK katastar je naveo da je Gojković vlasništvo upisao na osnovu dva ugovora o poklonu i jednog o zameni stana. Detaljnije informacije o poklonima i podatke o tome sa kim su menjali nekretnine novinari KRIK-a nisu dobili jer su ugovori, kako nam je rečeno u novosadskom sudu – uništeni. Gojkovićeva polovina stana bila je, prema podacima katastra, opterećena sa dve hipoteke – jednom jer je pozajmio 126.300 evra od Vidaka Mitrovića, novosadskog biznismena poreklom iz Crne Gore. Pošto dug nije vratio u dogovorenom roku od tri meseca, svoj udeo nad nekretninom Gojković je preneo na Mitrovića. Njegova supruga je takođe stavila svoj deo stana pod hipoteku zbog novčane pozajmice. Ona je u aprilu 2014. pozajmila 60.000 evra od Nade Cvetkov kojoj je trebalo da novac vrati u roku od dve godine. Gojkovićeva supruga još je vlasnica polovine stana.
clear Stan Novi Sad Brat Dragan Gojković 135 m2   / 
    Brat Maje Gojković kupio je u februaru 2009. godine trosoban stan u centru Novog Sada. U junu 2012. prodao ga je za 148.500 evra, a u ugovoru se navodi da je ranije već primio novac. Ovaj stan bio je pod hipotekom zbog kredita od 80.000 evra kod Hypo Alpe Adria banke, pokazuje kupoprodajni ugovor koji poseduje KRIK. Hipoteka je kasnije upisana na drugu nekretninu, ali nije poznato na koju.
clear Stan Novi Sad Brat Dragan Gojković 28 m2  35.000 € 
    Garsonjera se nalazi u stambenom kompleksu u kojem porodica Gojković ima nekoliko stanova. Vlasnik garsonjere je Srđan Gojković koji je stan kupio od Dragana za 14.900 evra u avgustu 2013, pokazuju podaci ugovora čiju kopiju poseduje KRIK.
UKUPNO     991 m2   815.750

  Imovina   Pokretnosti 
  Tip  Marka  Vlasnik  Vrednost 
clear Automobil  Opel vectra  Majka Savka Gojković   600 € 
    Automobil je 1991. godište. Savka je automobil nasledila 2004. godine, nakon smrti supruga Mite, ali nije poznato da li je i dalje u njenom vlasništvu.
clear Automobil  Citroen C4  Brat Dragan Gojković   3.000 € 
    Gojković je 2005. godine kupio nov „sitroen“ na lizing kod Hypo Alpe Adria. Automobil je kupio posredstvom svoje advokatske kancelarije i platio ga 21.498 evra, piše u ugovoru o lizingu čiju kopiju poseduje KRIK. Gojković je učešće platio oko 2.500 evra, dok je ostatak isplaćivao naredne tri godine, u mesečnim ratama od nepunih 440 evra. Nije poznato da li je automobil i dalje u njegovom vlasništvu.

 
 
  Ušteđevina 
  Vlasnik  Banka  Iznos 
  Majka Savka Gojković   Račun banke kod CRHoV  42.681  
    Devizni štetni ulog Mite Gojkovića koji je bio pretvoren u obveznice različite nominalne vrednosti koje su se kretale od oko 500 do oko 6.000 evra. Nakon njegove smrti obveznice čija je vrednost na dan emisije avgusta 2002. bila nešto veća od 42.000 evra nasledila je njegova supruga Slavka. Sudska dokumentacija koju poseduje KRIK pokazuje da je Mita Gojković posedovao i novac u devizama u inostranoj banci. Iznosi, kao i naziv banke, nisu poznati jer je sud u dokumentima zatamnio te podatke. Ovaj novac je u ostavinskom postupku takođe nasledila njegova supruga.

 
 
  Krediti 
  Korisnik  Banka  Iznos 
  Brat Dragan Gojković   Davalac pozajmice Vidak Mitrović  126.300 evra 
    Dragan Gojković je u januaru 2013. od crnogorskog biznismena Vidaka Mitrovića pozajmio 126.300 evra. Dogovor je bio da Gojković vrati dug za manje od tri meseca, a kao zalog za pozajmicu dao je polovinu stana u centru Novog Sada koji je delio sa suprugom. Pošto nije vratio dug, Mitrović je postao vlasnik njegove polovine stana, dok druga polovina i dalje pripada Gojkovićevoj supruzi Aleksandri.
  Brat Dragan Gojković   Hypo Alpe Adria  80.000 evra 
    Zbog ovog kredita, Dragan Gojković imao je upisanu hipoteku na stanu u Novom Sadu, pokazuje dokumentacija do koje je došao KRIK. Taj stan je zatim prodao 2012, a hipoteku preneo na drugu nekretninu.
  Brat Dragan Gojković   Hypo Alpe Adria  21.498 evra 
    Gojković je 2005. godine kupio automobil na lizing kod Hypo Alpe Adria. Automobil je proizveden iste godine i tada je vredeo 16.600 evra. Učešće u lizingu Gojković je platio oko 2.500 evra, pokazuje ugovor do kojeg je došao KRIK. Gojković je ostatak isplaćivao naredne tri godine, sa mesečnim ratama od gotovo 440 evra. Ukupna vrednost ugovora sa PDV-om je 21.498 evra.

 
 
  Kompanije 
  Naziv  Lice  Uloga  Kapital  Prihodi u 2015. 
doneAdvokatska kancelarija Maja Gojković   Maja Gojković   Vlasnica   /  / 
   Gojković je karijeru započela u advokatskoj kancelariji pokojnog oca Mite – u advokatsku komoru upisana je 1990. godine. Kancelarija je aktivna i danas, osim što je Gojković, zbog dolaska na javne funkcije, povremeno obustavljala svoj rad. Poslednji prekid počeo je u junu 2012. zbog angažovanja u Narodnoj skupštini. Maja Gojković bila je pravni savetnik Vojislava Šešelja u postupku koji je protiv njega pokrenuo Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju u Hagu. Klijent joj je bio i bivši poslanik DS-a Alen Selimović, akter afere „Bodrum“ – jer je tokom skupštinskog glasanja ubacio poslaničku karticu poslanika koji nije bio prisutan i tako omogućio kvorum za glasanje i izbor Kori Udovički za guvernera Narodne banke Srbije. Selimović je ovlastio i brata Maje Gojković da ga zastupa u ovom postupku. Selimović je osuđen na uslovnu kaznu – zatvorsku kaznu od godinu i dva meseca služio bi ako bi u narednih pet godina ponovio krivično delo. Selimović je 2012. iz DS-a prešao u SPS.
clearVelika Srbije  Maja Gojković   Suvlasnica  1.100 € 8.170 € 
   Kompaniju je osnovala 2000. godine sa tadašnjim stranačkim kolegama iz Srpske radikalne stranke: Vojislavom Šešeljem, Tomislavom Nikolićem, Aleksandrom Vučićem, Nikolom Poplašenim, Draganom Todorovićem, Stevom Dragišićem i Gordanom Pop Lazić. Njen osnivački kapital bio je 500 američkih dolara. „Velika Srbija“ je i danas aktivna i bavi se izdavanjem istoimenog časopisa za promociju SRS-a. Maja Gojković prestaje da bude suvlasnica kompanije u januaru 2012. kada nekoliko njih napušta „Veliku Srbiju“, među kojima i Aleksandar Vučić.
clearFondacija za podršku školovanju talentovane dece  Maja Gojković   Članica upravnog odbora   /  / 
   Fondaciju koja se bavila stipendiranjem talentovanih učenika na teritoriji Srbije osnovala je Srpska banka početkom 2011. i. Ugašena je krajem 2015. jer Srpska banka nije imala sredstava za njen rad. Nakon gašenja, imovina od 2,9 miliona dinara raspoređena je drugim fondacijama. Osim Gojković, članice upravnog odbora bile su i ministarke Slavica Đukić Dejanović i Zorana Mihajlović.
doneAdvokatska kancelarija Dragan Gojković   Dragan Gojković   Vlasnik   /  / 
   Brat Maje Gojković Dragan je poznati novosadski advokat čiji su klijenti bile estradne ličnosti poput Nataše Bekvalac, ali i uticajni kriminalci. Zastupao je pokojnog crnogorskog kriminalca Ratka Butorovića zvanog Bata Kan Kan koji se pojavljuje u policijskoj „Beloj knjizi“. Butorović je bio predsednik FK „Vojvodina“ i vlasnik nekoliko ugostiteljskih objekata u Novom Sadu. Gojković je branio i švercera cigareta Antona Stanaja koji je ubijen 2013, kao i dva njegova saradnika u postupku protiv Stanajeve grupe. Klijent mu je bio i Veselin Vukotić, crnogorski kriminalac koji je u Belgiji bio osuđen na doživotnu robiju jer je sa grupom kriminalaca po nalogu Državne bezbednosti ubio kosovskog aktivistu Envera Hadrija. Ova presuda je ukinuta i naloženo je ponovno suđenje. Gojković je zastupao i poznatog kriminalca Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam koji je 2011. osuđen na 15 godina zatvora za ubistvo.
clearAdvokatska kancelarija Mita Gojković  Otac Mita Gojković   Vlasnik   /  / 
   Pokojni otac Maje Gojković, Mita, osnovao je advokatsku kancelariju 1958. godine. Kancelariju je na lični zahtev obrisao iz Advokatske komore Vojvodine sredinom 2002, neposredno pre smrti. Očevim stopama krenula je i Maja Gojković, a zatim i njen brat Dragan koji su svoje kancelarije registrovali na adresi očeve.

 
 
  Postupci 
  Vrsta postupka  Organ  Datum pokretanja 
  Svedočenje   Privredni sud u Novom Sadu  0.0.2010 
    Predmet: Slučaj „ATP Vojvodina“
    Privatizacija Auto transportnog preduzeća „Vojvodina“ jedna je od 24 sporne privatizacije kojima se bavio Savet za borbu protiv korupcije, a ishod ovog slučaja prati Evropska komisija. Maja Gojković je kao gradonačelnica Novog Sada potpisala ugovor – projekat izgradnje nove glavne autobuske stanice u gradu. Projekat je bio ideja investitora Ilije Devića koji je privatizovao novosadsku firmu za prevoz putnika ATP Vojvodina 2004. godine. Grad se ugovorom obavezao da će međumesni i međunarodni saobraćaj preusmeriti na novoizgrađenu stanicu, što nikada nije učinio. Dević je zbog toga tokom godina podneo nekoliko tužbi protiv grada za naknadu štete. Tražio više stotina miliona dinara odštete od države. U postupku je u svojstvu svedoka saslušana i Maja Gojković koja je u ime grada potpisala ugovor sa Devićem. I sam Dević bio je predmet istrage – u februaru 2014. bio je uhapšen zbog sumnje da je utajio porez i zloupotrebio službeni položaj, što on smatra političkim procesom protiv njega. „Umesto da se krivični postupak usmeri ka licima iz državnih struktura koje su prouzrokovale štetu Gradu Novom Sadu, njegovim poreskim obveznicima, zaposlenima i meni kao vlasniku i investitoru, došlo je do klasične zamene teza. Mene pokušavaju da kriminalizuju ne bi li u tome pronašli opravdanje za propuste institucija i gradskih struktura“, naveo je Dević u pismu koje je početkom 2017. poslao tadašnjem premijeru Aleksandru Vučiću. U jednom od intervjua (emisija „Ćirilica“, televizija „Happy“) Vučić je na izjavio da je investitor (Dević) imao sve papire, ali da su ga oni „uništili“,ne navodeći imena. „Lično sam pokušavao da pomognem čoveku, ali nisam uspeo zato što niko nije hteo da čuje za to zato što su tu bili nečiji veliki interesi u pitanju“.
  Tužba   Osnovni sud u Novom Sadu  11.7.2013 
    Predmet: Dug JKP "Čistoća"
    Brat Maje Gojković oštetio je JKP „Čistoća“ iz Novog Sada za više od milion dinara. Naime, njega je ovo javno preduzeće angažovalo 2011. da ih zastupa, a zarada mu isplaćivalo u delovima. Međutim, pre nego što je mu „Čistoća“ isplatila ceo iznos od oko 6,2 miliona dinara, on se obratio sudu predlogom za izvršenje tražeći da mu isplati sav iznos. Zbog izvršenja koje je sud pokrenuo sa računa „Čistoće“ skinuto je milion dinara više nego što je Gojkoviću sledovalo. Pošto na zahtev JKP „Čistoća“ nije vratio višak novca koji mu je legao na račun, preduzeće je protiv njega podnelo tužbu. Gojković se u odbrani pozivao na zakonsku odredbu po kojoj ukoliko neko plati nešto za šta zna da nije njegov dug, ne može tražiti da mu se iznos vrati. Osnovni sud u Novom Sadu je u februaru 2016. presudom naložio Gojkoviću da vrati oko 755 hiljada dinara na račun „Čistoće“. Gojković se žalio na presudu, ali je Apelacioni sud u Novom Sadu odbio njegovu žalbu i potvrdio prvobitnu odluku.

 
 
error_outline  Vrati se na 
 bazu imovine političara call_received
 
 Osobe koje se 
 pominju u profilu 
person Aleksandar Stanović  
, direktor preduzeća „Energoprojekt Niskogradnja“ u kojem država Srbija ima oko trećine udela, vlasnik je dvosobnog stana koji Maja Gojković kao narodna poslanica koristi u Beogradu. Stan iznajmljuje za oko 300 evra mesečno koje dobija iz budžeta, pokazuju podaci u ugovoru čiju kopiju poseduje KRIK. Preduzeće „Energoprojekt Niskogradnja“ učestvovalo je u izgradnji infrastrukturnih projekata kako u Srbiji, tako i u inostranstvu. Stanović je bio član Nadzornog odbora firme „Inter-kop“ iz Šapca do 2013.  
person Nada Cvetkov  
je pozajmila 60.000 evra Aleksandri Gojković, supruzi brata Maje Gojković, u aprilu 2014. Kao garanciju da će u roku od dve godine vratiti pozajmljeni novac, Aleksandra Gojković stavila je pod hipoteku deo stana od 104 kvadrata. Cvetkov nije želela da komentariše slučaj za KRIK, rekavši samo da joj je Gojkovićeva supruga „kuma“. 
person Vidak Mitrović  
je poreklom iz Crne Gore sa prebivalištem u Novom Sadu. U tom gradu, kao i u Crnoj Gori, poseduje nekoliko nekretnina. Nije poznato u kakvim je odnosima sa porodicom Gojković, ali su novinari KRIK-a otkrili da je u januaru 2013. godine bratu Maje Gojković Draganu pozajmio više od 126.300 evra. Kao garanciju da će vratiti dug, Gojković je na polovinu stana koja je u njegovom vlasništvu upisao hipoteku. Zbog toga što nije vratio novac u dogovorenom roku od tri meseca, Gojković je na Mitrovića preneo polovinu stana.  
person Vojisav Šešelj  
je bivši šef Maje Gojković u Srpskoj radikalnoj stranci. Ona je bila i savetnica u pravnom timu za odbranu Šešelja u postupku koji je protiv njega pokrenuo Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju u Hagu. Haški tribunal ga je u aprilu 2018. pravosnažno osudio na 10 godina zatvora zbog podsticanja i progona Hrvata u selu Hrtkovci u Vojvodini 1992. godine. Međunarodni sud otkrio je Šešeljeve račune koje je imao u bankama širom sveta. Šešelja su istražni organi ispitivali i povodom veza sa vođom ozloglašenog zemunskog klana Dušanom Spasojevićem. Više pročitajte u Šešeljevom profilu na sledećem linku. 
 
 
 Dokumenti 
subject Bratovljev stan 104m2
subject Bratovljev zajam od VIdaka Mitrovića
subject Bratovljeva garsonjera
subject Dragan Gojković - lizing
subject Dragan Gojković - postupak sas JKP Čistoća
subject Drugi bratovljev stan 135m2
subject Dvorište u Gornjoj Trepči
subject Garaža uz majčin stan od 105m2
subject Kuća u Gornjoj Trepči
subject Majčin dvosoban stan
subject Majčin trosoban stan od 105 m2
subject Majčin trosoban stan od 75m2
subject Majčina kuća u širem centru Novog Sada
subject Majčina nelegalna kuća u širem centru Novog Sada
subject Mita Gojkovic - nasledstvo
subject Nasleđeni stan Maje Gojković
subject Njiva i vinograd u Gornjoj Trepči
subject Njive u Gornjoj Trepči
subject Odluka o dodeli novca za iznajmljivanje stana u Beogradu
subject Pomoćna zgrada uz kuće u širem centru Novog Sada
subject Pomoćni objekat u Beočinu
subject Pomoćni objekat uz zgrade
subject Predsednica UO Agencije za zaštitu od jonizujućih zračenja i nuklearnu sigurnost Srbije
subject Slučaj autobuske stanice - revizijska odluka Vrhovnog kasacionog suda
subject Trosoban stan Maje Gojković
subject Upis u Advokatsku komoru Vojvodine
subject Vikendica u Beočinu
subject Vinograd u Beočinu
subject Voćnjak u Beočinu
subject Voćnjak u Gornjoj Trepči
subject Zgrada
subject Zgrada (manja)
subject Šuma u Gornjoj Trepči
 ------ 
update Profil poslednji put ažuriran:
07.05.2018.