Baza imovine političara   Više o projektu    |    DONIRAJ KRIK!   Idi nazad na KRIK.RS call_made 
   
  Vojin Biljić 
  Izborna lista: „'Dosta je bilo' i 'Dveri' – Da ovi odu, a da se oni ne vrate“ 
  Datum rođenja: 07.05.1977.
Mesto rođenja: Užice
Stranačka pripadnost: Pokret „Dosta je bilo“
  Vojin Biljić se bavi advokaturom od 2005. godine i stručnjak je u oblasti evropskog prava. Odbornik je pokreta „Dosta je bilo“ na Vračaru i predsednik beogradskog odbora pokreta. Pokret ga je 2017. predlagao za Zaštitnika građana napominjući da na to mestu treba da bude čovek „nezavisan, stručan, visokomoralan i neokaljan u političkom smislu“. Biljić je u tom trenutku bio član pokreta, ali navodi da bi napustio u slučaju da je bio izabran. Za KRIK navodi da je odlučio da uđe u politiku jer je shvatio da društvo mora da preuzme odgovornost za ono što se dešava. „U Srbiji nema dovoljno ljudi koji se nisu uprljali. Prvo moramo da dovedemo državu u normalne okvire, pa ćemo lako da se diferenciramo gde je ko ideološki“, kaže Biljić. Kao advokat zastupao je dnevni list „Kurir“ i njegovog bivšeg direktora Aleksandra Kornica. Ponosan je, kaže, na postupke koje je vodio pred Evropskim sudom za ljudska prava navodeći i da je postupcima pred tim i Ustavnim sudom Srbije učestvovao u promeni i stvaranju nove sudske prakse. Predsednik je Lige za zaštitu potrošača i jedan od osnivača udruženja građana „Asocijacija za evropske integracije“. Na pitanje da li imovina funkcionera i političara koji pretenduju da to postanu treba da bude transparentna, kratko je rekao: „Mislim da je odgovor to što danas sedim ovde“. Biljić ne poseduje nijednu nekretninu na svoje ime. U intervjuu za KRIK rekao je da njegova supruga, deca i on poseduju depozite u više od sedam banaka, ali da ne želi da govori o kom iznosu je reč.
 
 
  Prihodi iz budžeta 
  Organizacija  Trajanje  Funkcija  Mesečni prihodi 
done Skupština opštine Vračar  2016- Odbornik  Bez naknade 
      UKUPNO 0 RSD 
 
 
  Imovina   Nekretnine 
  Tip  Lokacija  Vlasnik  Kvadratura  Vrednost 
done Stan  Dorćol, Beograd  Supruga Maja Biljić  72 m2  105.000 € 
  Dvoiposoban stan u blizini Dunava i Sportskog centra „Milan Gale Muškatirović“ Biljićeva supruga kupila je 2015. godine. Stan je platila 94.000 evra, od čega 60.000 evra iz stambenog kredita, a ostatak iz ušteđevine. Biljić je novinarima KRIK-a rekao da je stan zajednički.
done Stan  Žarkovo, Beograd  Brat Miloš Biljić  41 m2  37.000 € 
  Jednosoban stan na opštini Čukarica Biljićev brat je kupio u maju 2008. godine i platio ga 53.000 evra, navodi se u ugovoru do kog su došli novinari KRIK-a. Biljić je za KRIK rekao da je njegov brat advokat i da on nema informacije o njegovoj imovini. „Ja u ime trećih lica stvarno ne mogu da komentarišem.“
done Stan  Žarkovo, Beograd  Brat Miloš Biljić  23 m2  20.900 € 
  Brat Vojina Biljića istog dana u maju 2008. kupio je još jedan stan u istoj zgradi na Čukarici, pokazuju podaci kupoprodajnog ugovora do koga je došao KRIK. Iznos za koji je stan kupljen nije poznat.
done Kuća  Užice  Otac Jovan i stric Vidan Biljić   111 m2  50.000 € 
  Otac Jovan Biljić vlasnik je polovine kuće od 111 kvadrata na obodu grada Užica. Vlasnik druge polovine je njegov brat Vidan. „To je porodično nasleđe“, rekao je Vojin Biljić. Biljići ne poseduju upotrebnu dozvolu za ovu kuću. Vrednost kuće sa placem na kome se nalazi je 50.000 evra, procena je agencije za nekretnine koja je za potrebe ovog istraživanja procenjivala vrednost nekretnina.
done Pomoćni objekat  Užice  Otac Jovan Biljić  15 m2   / 
 NELEGALIZOVANO   Biljićev otac na placu u Užicu ima i pomoćnu zgradu koja je sagrađena bez dozvole za gradnju. Vrednost objekta nije moguće proceniti s obzirom da nije poznato kakav objekat je u pitanju.
done Zemljište  Užice  Otac Jovan i stric Vidan Biljić   324 m2   / 
  Na placu površine 324 metra kvadratna nalazi se porodična kuća sa pomoćnom zgradom. Kao i kuću, Biljićev otac vlasništvo nad placem deli sa svojim bratom. Vrednost kuće i ovog zemljišta je 50.000 evra.
done Zemljište  Kosjerić  Otac Jovan Biljić  6.144 m2 (0,61 ha)  3.150 € 
  Ovo zemljište obuhvata poljoprivredno i šumsko zemljište koje se prostire na više od hektar, a koje Biljićev otac poseduje u Kosjeriću sa svojim bratom Vidanom. Celokupno zemljište vredno je 6.300 evra, a Biljićev otac vlasnik je polovine.
done Zemljište  Dobrodo, Užice  Majka Jelenka Biljić  10.179 m2 (1,02 ha)  6.000 € 
  Biljićeva majka poseduje oko hektar šume desetak kilometara istočno od Užica.
done Zemljište  Ponikovica, Užice  Majka Jelenka Biljić  41.000 m2 (4,10 ha)  35.000 € 
  Šumsko i poljoprivredno zemljište Biljićeve majke nalazi se sedam kilometara istočno od Užica. Biljić je rekao da je to njegovoj majci vraćeno restitucijom – procesom vraćanja imovine koja je bila nacionalizovana posle Drugog svetskog rata.
UKUPNO     262 m2   257.050

  Imovina   Pokretnosti 
  Tip  Marka  Vlasnik  Vrednost 
done Automobil  BMW X1  Vojin Biljić   14.000 € 
    Biljić je vlasnik „BMW“-a za koji kaže da je 2011. godište.
done Automobil  Peugeot 307  Supruga Maja Biljić   3.000 € 
    Biljić je u intervjuu KRIK-u rekao da je njegova supruga vlasnica automobila „pežo 307“, starog oko 10 godina.

 
 
  Krediti 
  Korisnik  Banka  Iznos 
  Supruga Maja Biljić   Banca Intesa  60.000 EUR 
    Prilikom kupovine stana 2015. godine, Maja Biljić podigla je kredit od 60.000 evra. Tada je na stan stavljena i hipoteka. Rok otplate kredita je trideset godina.

 
 
  Kompanije 
  Naziv  Lice  Uloga  Kapital  Prihodi u 2015. 
doneAdvokatska kancelarija Biljić   Vojin Biljić   Vlasnik   /  / 
   Biljić je advokat od jula 2005, kada je upisan u imenik advokata Advokatske komore Beograda. Iz komore navode da nikada nije bio disciplinski kažnjavan, niti je protiv njega vođen postupak. I danas se bavi advokaturom, a prostorije kancelarije na Vračaru uzima u zakup. Prihodi Biljićeve advokatske kancelarije nisu poznati, a porez plaća paušalno.
doneAsocijacija za evropske integracije   Vojin Biljić   Osnivač i član upravnog odbora   /  / 
   Biljić za KRIK kaže da je sa kolegama iz prve generacije specijalista evropskog prava 2003. osnovao ovo udruženje građana. „Držali smo predavanja sudijama i tužiocima, zato što smo u vreme kad smo počeli sa tim, znali više o pravima EU i standardima Evropske konvencije nego što su oni znali“, objasnio je Biljić. Asocijacija je izdavala stručni časopis „Putokaz“ koji se bavio temama pristupa EU, njenim fondovima i iskustvima zemalja iz regiona koje su postale članice. Udruženje je godinama unazad neaktivno, ali nije obrisano iz poslovnog registra. „Asocijacija nikada nije imala neke velike projekte, nije dobijala veliki novac, ali jeste radila projekte koji su bili značajni“, rekao je Biljić za KRIK.
clearAuto kuća DMB Rakovica  Vojin Biljić   Predsednik nadzornog odbora  5.543.000 € 627.500 € 
   Biljić je od 2007. do 2010. godine bio na ovoj funkciji. „To je jedina firma iz privatizacije celog kompleksa ’21. maj Rakovica’ koja posluje dobro, kojoj skače vrednost akcija na berzi“, kaže Biljić za KRIK. Firma se, između ostalog, bavi servisiranjem i prodajom automobila.
doneAdvokat Miloš J. Biljić   Brat Miloš Biljić   Vlasnik   /  / 
   Biljićev brat, takođe advokat, ima advokatsku kancelariju od maja 2011. godine.

 
 
error_outline  Vrati se na 
 bazu imovine političara call_received
 
 
 
 Dokumenti 
subject Advokat Vojin Biljić
subject Asocijacija za evropske integracije
subject Bratov stan na Čukarici
subject Drugi bratov stan na Čukarici
subject Kosjerić - zemljište
subject Kuća u Užicu
subject Pomoćni objekat u Užicu
subject Ponikovica - zemljište
subject Stan na Dorćolu
subject Zemljište uz kuću u Užicu
 ------ 
update Profil poslednji put ažuriran:
01.03.2018.