Baza imovine političara   Više o projektu    |    DONIRAJ KRIK!   Idi nazad na KRIK.RS call_made 
   
  Saša Radulović 
  Predsednički kandidat 
  Datum rođenja: 07.06.1965.
Mesto rođenja: Bihać, Bosna i Hercegovina
Stranačka pripadnost: Pokret „Dosta je bilo“
  "Cilj je pobeda Vučića. Ovi izbori su referendum za i protiv Vučića", objasnio je Saša Radulović zašto je ušao u predsedničku trku. Iako je više godina radio u inostranstvu i upravljao kompanijama koje su imale i do 150 zaposlenih, Radulović ne poseduje imovinu na svoje ime, kao ni ušteđevinu. Pre dolaska na javnu funkciju, poslove je preneo na suprugu. U poslovnoj karijeri posebno ističe da je živeo i radio u Silicijumskoj dolini u San Francisku, oblasti u kojoj je pokrenut veliki broj kompanija visoke tehnologije. Američki san uspešnog privrednika napušta jer su, kako kaže, deca zaboravila srpski. U Srbiju se vratio 2005. godine, a dve godine kasnije sa suprugom je pokrenuo konsultantske kompanije. Nekoliko godina bio je stečajni upravnik više od 10 preduzeća sa idejom da spasi propale firme i imovinu od pljačke. Agencija za licenciranje stečajnih upravnika disciplinski ga je kaznila, između ostalog, i jer je jedno od preduzeća čiji je bio stečajni upravnik sklopilo posao sa njegovom knjigovodstvenom agencijom. Kao eksperta za privredu, premijer Aleksandar Vučić pozvao ga je da bude u njegovom timu, što je Radulović prihvatio. Funkciju ministra privrede napustio je nepunih godinu dana kasnije, a tokom mandata je u javnosti više puta govorio o pokušajima pljačke od strane vlasti, tajnim štetnim ugovorima o kapitalnim projektima i ukazivao na korupciju. Nakon izlaska iz vlade sa najbližim saradnicima osnovao je udruženje pokret „Dosta je bilo“ i aktivnije počeo da se bavi politikom. Do objavljivanja profila, Radulović nije poslao odgovore na pitanja novinara KRIK-a. Odgovori su stigli dan kasnije i dodati su u profil.
 
 
  Prihodi iz budžeta 
  Organizacija  Trajanje  Funkcija  Mesečni prihodi 
done Narodna skupština Republike Srbije  2016- Narodni poslanik  70.000 RSD 
clear Ministarstvo privrede Republike Srbije  2013- 2014 Ministar privrede  100.273 RSD 
clear Fond za razvoj Republike Srbije  2013- 2014 Član upravnog odbora  Bez naknade 
clear Agencija za osiguranje depozita  2013- 2014 Član upravnog odbora  46.000 RSD 
      UKUPNO 70.000 RSD 
 
 
  Imovina   Nekretnine 
  Tip  Lokacija  Vlasnik  Kvadratura  Vrednost 
done Stan  Čukarica, Beograd  Majka Danica Radulović  87 m2  85.000 € 
  Radulović ima prebivalište u troiposobnom stanu sa lođom koji pripada njegovoj majci. Stan je opterećen hipotekom od 95.974 evra jer je založen kako bi pokret „Dosta je bilo“ od države dobio novac za izbornu kampanju za parlamentarne izbore 2016. godine. Stan se nalazi u zgradi koju je sagradio čuveni biznismen Živadin Mihajlović zvani Žika Muštikla preko svog poslovnog sistema „Stankom“.
done Stan  Vračar, Beograd  Supruga Tatjana Radulović   / 
  Šestinu jednosobnog stana nepoznate kvadrature u prizemlju zgrade na Vračaru, Radulovićeva supruga dobila je na osnovu rešenja Agencije za restituciju u јаnuaru 2014. godine, rečeno je novinarima KRIK-a u Republičkom geodetskom zavodu. Radulović kaže da je zgradu u kojoj se nalaze stan i tri lokala u kojima je njegova supruga suvlasnica izgradio njen pradeda pre Drugog svetskog rata, a potom je nacionalizovana. „Radi se o zadnjem delu poslovnog prostora koji je u katastru upisan kao stan. Površina je nekih 20-ak kvadrata“, objasnio je Radulović. „Moja supruga je suvlasnik i ima prihode od izdavanja ovih lokala.“
done Lokal  Vračar, Beograd  Supruga Tatjana Radulović  10 m2  20.000 € 
  Radulovićeva supruga Tatjana poseduje šestinu lokala površine 60 kvadratnih metara na uglu ulica Krunske i Svetozara Markovića. Udeo u vlasništvu dobila je na osnovu rešenja Agencije za restituciju u јаnuaru 2014. godine, rečeno je KRIK-a u Republičkom geodetskom zavodu. Zgrada u kojoj se nalaze lokali u katastru je označena kao kulturno dobro. U ovom lokalu trenutno se nalazi prodavnica mešovite robe „Shop and go“. Lokali se nalaze u zgradi koju je Radulovićeva supruga dobila kao nasledstvo.
done Lokal  Vračar, Beograd  Supruga Tatjana Radulović  5 m2  10.000 € 
  U ovom lokalu je butik ženske garderobe „Land“. Ukupna površina je 34 kvadrata, a Tatjani Radulović na osnovu rešenja Agencije za restituciju pripada šestina.
done Lokal  Vračar, Beograd  Supruga Tatjana Radulović  4 m2  8.000 € 
  Turistička agencija „Hedonist travel“ nalazi se u lokalu površine 24 kvadrata, a Tatjana Radulović vlasnik je šestine na osnovu rešenja Agencije za restituciju.
clear Kuća San Francisko, SAD Saša i Tatjana Radulović 300 m2  2.593.222 € 
    Radulović je sa suprugom kupio kuću u novembru 2000. godine za 1.575.000 dolara. Kuća se nalazi u Kaliforniji, u gradu Barlingemu koji leži na obali zaliva San Francisko. Kuća je sagrađena 1990. godine na parceli od oko 560 kvadrata. Kuća ima devet soba i tri kupatila, a uz nju se nalazi i garaža od 44 kvadrata. Od obale zaliva udaljena je oko kilometar i po. Radulovići su kuću prodali u februaru 2002. za 1.627.000 dolara, piše u zvaničnim dokumentima. „Kuća je kupljena kreditom banke i zajmom kompanije u kojoj sam bio suvlasnik (TrueSpectra, prim aut.). I kredit i zajam su uzeti 2000. godine i vraćeni 2002. godine kada sam prodao kuću. Moje ušešće je bilo oko pet odsto”, kaže Radulović i dodaje da je na kuću bila uspostavljena hipoteka s obzirom da je kupljena na kedit. „Kada se uzme u obzir kupovna cena kuće, troškovi kupovine i prodajna cena, na kući nisam ostvario profit.“
UKUPNO     106 m2   123.000

  Imovina   Pokretnosti 
  Tip  Marka  Vlasnik  Vrednost 
clear Automobil  Chevrolet Orlando  Saša Radulović   8.500 € 
    Radulović je bio vlasnik ovog automobila kojim je napravio saobraćajni prekršaj u julu 2013, ali je na kraju bio oslobođen. Dva meseca nakon ovoga Radulović je postao ministar privrede i u njegovom prvom imovinskom kartonu objavljenom na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije nije naveo da poseduje automobil. Novinarima KRIK-a rekao je da ne poseduje automobil i da „ševrolet“ koristi Pokret „Dosta je bilo“.

 
 
  Kompanije 
  Naziv  Lice  Uloga  Kapital  Prihodi u 2015. 
clearTrueSpectra  Saša Radulović  Direktor, član upravnog odbora   /  / 
  OFFSHORE   Od 1997. godine Radulović je bio generalni direktor i član upravnog odbora kompanije registrovane u ofšor zoni – američkoj državi Delaver, prema podacima sa njegovog LinkedIn profila. Kompanija je imala ogranke u Torontu, Njujorku i San Francisku. „Kompanija i tehnologija su kroz nekoliko transakcija od 2003.g. do 2007.g. prodate kompaniji Adobe koja je i bila najveći konkurent. Ostvario sam prihod na nivou godišnje plate. Kompanija nije imala nikakve veze sa Srbijom“, naveo je Radulović.
clearNeuron Computing Inc.  Saša Radulović   Osnivač, direktor, član upravnog odbora   /  / 
   Radulović je osnovao i upravljao ovom softverskom kompanijom od 2002. do 2006. godine. Kompanija je osnovana sa sedištem u Torontu, Kanada. Radulović kaže da je kompanija prestala sa radom kada se vratio u Srbiju.
clearEmarket stečaj  Saša Radulović   Osnivač   /  / 
   Od februara do maja 2007. Radulović je bio vlasnik preduzetničke radnje Emarket stečaj.
doneStečajni upravnik Saša Radulović PR   Saša Radulović   Osnivač   /  / 
   Ovu preduzetničku radnju Radulović je osnovao u junu 2007. godine, dva meseca nakon što je ugasio prethodnu. Po stupanju na funkciju ministra privrede, u septembru 2013. Radulović je prekinuo obavljanje delatnosti.
doneEmarket Capital   Saša i Tatjana Radulović   Suvlasnik  500 € 19.700 € 
   Radulović je kao većinski vlasnik sa suprugom Tatjanom osnovao konsultantsku kompaniju u junu 2007. Sedište firme pri osnivanju bilo je u centru Beograda, a kasnije je prebačeno na adresu njihovog prebivališta u stanu njegove majke. Svoj deo vlasništva Radulović je poklonio supruzi dan nakon što je postao ministar privrede u septembru 2013. Novčane transakcije ove firme i pokreta „Dosta je bilo“ bile su predmet prekršajne prijave Agencije za borbu protiv korupcije.
doneEbusiness Services   Saša i Tatjana Radulović   Suvlasnik  500 € 4.500 € 
   Saša Radulović je preko kompanije „Emarket Capital“ sa suprugom osnovao ovu firmu u novembru 2009. Sedište kompanije bilo je u centru Beograda, a kasnije je prebačeno na adresu njihovog prebivališta. Kompanija je osnovana za knjigovodstvene usluge i Radulović ju je angažovao u poslovima sa preduzećem u stečaju u kojem je bio stečajni upravnik. Agencija za licenciranje stečajnih upravnika kaznila ga je sa 50.000 dinara i opomenom tvrdeći da je tako bio u sukobu interesa i prekršio zakon o stečaju. Kada je Radulović postavljen za ministra 2013. godine, prestao je da bude suvlasnik ove kompanije i vlasništvo poklonio supruzi.
doneUdruženje „Dosta je bilo - restart“   Saša Radulović   Osnivač, zastupnik   / 15.250 € 
   Udruženje „Dosta je bilo – restart“ osnovano je u januaru 2014. godine. Radulović je zastupnik udruženja od osnivanja, a do februara iste godine zastupnica je bila i Miroslava Milenović, njegova bliska saradnica i bivša članica Saveta za borbu protiv korupcije.
doneTatjana Radulović preduzetnik   Tatjana Radulović   Vlasnica   /  / 
   Radulovićeva supruga Tatjana osnovala je preduzetničku agenciju za kancelarijsko administrativne usluge u julu 2016. Agencija je aktivna, ali nije poznato ko su joj klijenti.

 
 
  Postupci 
  Vrsta postupka  Organ  Datum pokretanja 
  Prekršajni postupak   Agencija za borbu protiv korupcije  31.8.2016 
    Predmet: Neprijavljivanje porekla novca
    Agencija je podnela prekršajnu prijavu protiv Radulovića kao odgovornog lica pokreta „Dosta je bilo“ jer u izveštaju o finansiranju kampanje za izbore u Beogradu nije prijavio 1.375.000 dinara koje je u martu 2014. godine agencija „Emarket capital“ u njegovom i vlasništvu njegove supruge uplatila na račun pokreta. Osim toga, Radulović nije predočio informacije o „izbornom jemstvu“ - garanciji da će sredstva dobijena iz budžeta za finansiranje kampanje vratiti ukoliko na izborima ne osvoji jedan odsto važećih glasova. Agencija je Prekršajnom sudu dostavila izvod sa bankovnog računa Saše Radulovića i izveštaj o troškovima izborne kampanje. Postupak je u toku.
  Prekršajni postupak   Ministarstvo unutrašnjih poslova  11.12.2015 
    Predmet: Saobraćajni prekršaj
    Radulović je u decembru 2015. godine kroz ulicu Kraljevačkog bataljona u Kragujevcu vozio svoj „ševrloet“ brzinom od 91 kilometara na čas iako je ne tom delu puta najveća dozvoljena brzina 50 kilometara na sat. Radulović je sklopio sporazum o priznanju, a Prekršajni sud u Kragujevcu kaznio ga je sa 12.000 dinara.
  Prekršajni postupak   Poreska uprava Čukarica  22.7.2014 
    Predmet: Finansijski prekršaj
    Iz prekršajne evidencije Saše Radulovića vidi se da je prekršajnu prijavu protiv njega 2014. godine podnela poreska uprava opštine u kojoj on živi. Pošto je prekršajni postupak u toku, novinari KRIK-a nisu mogli da izvrše uvid u ovaj predmet. Radulović je naveo da ne zna o čemu se radi.
  Prekršajni postupak   Ministarstvo unutrašnjih poslova  25.7.2013 
    Predmet: Saobraćajni prekršaj
    Protiv Radulovića bila je podneta prekršajna prijava jer je svojim automobilom prošao na crveno svetlo nedaleko od Narodne skupštine u Beogradu. Radulović je sutradan podneo pritužbu na rad policajca koji je pisao zapisnik. U pritužbi je, između ostalog, naveo da policajac nije mogao da vidi svetlo na semaforu sa mesta gde je stajao, kao i da mu nije dozvolio da potpiše taj zapisnik. Radulović je tvrdio da je automobilom skrenuo dok je na semaforu bilo upaljeno žuto svetlo i da je morao da propusti pešaka, pa tek onda skrene u drugu ulicu. Policijac je na sudu rekao da je Radulović „energično“ negirao da je napravio prekršaj. Sud nije mogao da utvrdi gde se tačno policajac nalazio u tom trenutku. Radulović je oslobođen presudom koja je doneta nepune dve godine nakon pokretanja prekršaja.
  Disciplinski postupak   Agencija za licenciranje stečajnih upravnika  23.5.2011 
    Predmet: Kršenje Zakona o stečaju, povrede dužnosti stečajnog upravnika i sukob interesa
    Radulović je u februaru 2017. novčano kažnjen sa 50.000 dinara i opomenom. Kompanija čiji su vlasnici Radulović i njegova supruga pružala je knjigovodstvene usluge preduzeću u kome je on bio stečajni upravnik. Radulović je, prema navodima Agencije, tako bio u sukobu interesa. Agencija navodi i da je Radulović u nekim preduzećima angažovao druga lica bez saglasnosti stečajnog sudije, na šta je bio obavezan. Osim toga, Radulović kao stečajni upravnik nije na vreme obavestio banke kod kojih preduzeća kojima upravlja imaju račune kako bi banke sprečile transakcije koje nisu u skladu sa Zakonom o stečaju. Jedno od tih preduzeća bilo je i „Delta legal“. Ova firma je zajedno sa građevinskom kompanijom „Stankom“ prevarila na hiljade građana tako što je više puta preprodavala neizgrađene stanove i uzimala novac. Radulovićeva majka poseduje stan u zgradi koju je sagradio upravo „Stankom“ na Čukarici. Radulović je u junu 2011. Agenciji uputio primedbe na postupak nadzora kojim je utvrđeno da je kršio Zakon o stečaju i bio u sukobu interesa. Naveo je, između ostalog, da nije bilo osnova da se vrši nadzor njegovog rada, te da postoji pritisak vlasnika firmi u stečaju na medije u svrhu njegovog diskreditovanja. Ovo je bio ponovljen postupak, nakon što se Radulović žalio na prvobitnu kaznu od 100.000 dinara donetu u novembru 2012. godine. „Kada radite svoj posao i štitite interese poverilaca i radnika, onda lupeži koji su doveli firmu do stečaja i oni kojima plaćaju reket u korumpiranom državnim agencijama pokušavaju na sve načine da vas spreče“, kaže Radulović i dodaje da je „Upravni sud već 3 puta ukinuo to besmisleno rešenje ALSU i oni nastavljaju da ignorišu sud i donose nova rešenja.“

 
 
error_outline  Vrati se na 
 bazu imovine političara call_received
 
 Osobe koje se 
 pominju u profilu 
person Miroslava Milenović 
je do februara 2014. bila zastupnica Radulovićevog udruženja „Dosta je bilo – restart“. Bila je specijalna savetnica dva ministra – ministra finansija i privrede Božidara Đelića 2002. godine i ministra privrede Saše Radulovića 2013. Bila je članica Saveta za borbu protiv korupcije od 2012. godine. Radila je kao ekspert američkog Ministarstva pravde i držala je obuke i treninge istražnim organima više zemalja iz oblasti finansijskih istraga i sprečavanja pranja novca. 
 
 
 Dokumenti 
subject Disciplinski postupak Agencije za licenciranje stečajnih upravnika protiv Radulovića
subject Dosta je bilo - restart
subject Ebusiness services
subject Emarket capital
subject Emarket stečaj
subject Izvod iz prekršajne evidencije
subject Kuća u Americi
subject Lokali na Vračaru
subject Majčin stan
subject Postupak za neprijavljivanje porekla novca
subject Saobraćajni prekršaj za prekoračenje brzine
subject Saobraćajni prekršaj za prelazak na crveno svetlo
subject Saša Radulović PR Stečajni upravnik
subject Tatjana Radulović preduzetnik
 ------ 
update Profil poslednji put ažuriran:
27.03.2017.