Baza imovine političara   Više o projektu    |    DONIRAJ KRIK!   Idi nazad na KRIK.RS call_made 
   
  Luka Maksimović 
  Izborna lista: „Ljubiša Preletačević BELI – Zato što volimo BELOVGRAD“ 
  Datum rođenja: 15.07.1991.
Mesto rođenja: Beograd
Stranačka pripadnost: Nestranačka ličnost
  Luka Maksimović bio je najmlađi kandidat na predsedničkim izborima 2017. godine kada je osvojio nešto manje od 9,5 odsto glasova. Tada se kandidovao kao alter ego Ljubiša Preletačević Beli – izmišljena ličnost čija je svrha bila da se banalizuje politički sistem. Nakon predsedničkih izbora razišao se sa pokretom iz Mladenovca sa kojim je počeo političku karijeru. Pokret je izdao saopštenje u kome navode da je takva odluka „rezultat različitih stavova o tome kako bi pokret trebalo da deluje u daljoj budućnosti.“ Kako je Maksimović govorio za medije, okupio je novu ekipu i sa njima se upustio u trku na beogradskim izborima. Kandidovao se jer, kako je izjavio, želi da podigne moral i društvene vrednosti i pokrene mlade ljude. Iako je njegova lista potvrđena, Upravni sud ju je poništio jer nisu bili ispunjeni uslovi za njeno proglašenje. Gradska izborna komisija dala je rok da se dopuni neophodna dokumentacija i ponovo proglasila listu. U javnosti se potom pojavila informacija da je izdata i lična karta na ime Ljubiše Preletačevića. Maksimović je tada rekao da je jedan od njegovih saradnika promenio ime zbog eventualnihb prigovora da je za potvrđivanje izborne liste neophodan pristanak osobe koja se zove Ljubiša Preletačević. Lična karta izdata je u kratkom roku, a na društvenim mrežama se pojavila i informacija da je notar koji je overio potpis za ličnu kartu brat supruge ministra zdravlja Zlatibora Lončara. Maksimović je kazao da su zahtev za izdavanje podneli dve nedelje ranije, a da je Gradska izborna komisija ubrzala proceduru kako se ne bi ugrozio izborni proces. Potencijalne koalicije nakon izbora nisu opcija, bio je izričit Maksimović tokom kampanje. „Ne treba bre nama vlast po bilo koju cenu kao što treba svima njima“, kazao je gostujući u jednoj emisiji. Satirična politička grupa u vidu pokreta „Beli – Samo Jako“ sa kojom je ušao u politiku na lokalnim izborima u Mladenovcu 2016. godine osvojila je 12 odborničkih mesta. Maksimović je pre predsedničkih izbora za KRIK rekao da je njegov ulazak u politiku počeo kao šala, ali da je shvatio da bi trebalo da iskoristi energiju i euforiju. Maksimović je student Fakulteta za medije i komunikacije. Bivši je rvač, a bio je i reprezentativac u američkom fudbalu. Amaterski se bavi glumom. Pre bavljenja politikom, snimao je video-klipove za jutjub kanal „Sarmu probo nisi“.
 
 
  Prihodi iz budžeta 
  Organizacija  Trajanje  Funkcija  Mesečni prihodi 
done Skupština opštine Mladenovac  2016- Odbornik  3.000 RSD 
      UKUPNO 3.000 RSD 
 
 
  Imovina   Nekretnine 
  Tip  Lokacija  Vlasnik  Kvadratura  Vrednost 
done Stan  Mladenovac, Beograd  Otac Duško Maksimović  82 m2  51.000 € 
  Porodica Maksimović ima stan od 82 kvadrata u prizemlju kuće ukupne površine 169 kvadrata. Osim njihovog, u kući je još jedan stan i lokal u vlasništvu opštine Mladenovac. Maksimović kaže da su polovinu kuće kupili pre deset godina za oko 25.000 evra i da je za renoviranje podignut kredit.
done Kuća  Velika Ivanča, Mladenovac  Otac Duško Maksimović  22 m2  4.000 € 
  Kuća se nalazi u selu Velika Ivanča. Maksimović kaže da je u pitanju vajat – manja drvena kuća. U vrednost kuće uračunata je i parcela na kojoj je sagrađena.
done Njive  Velika Ivanča, Mladenovac  Otac Duško Maksimović  10.092 m2 (1,01 ha)  6.550 € 
  Maksimovićev otac vlasnik je dve njive i suvlasnik treće, ukupne površine sve oko jednog hektara. Njive su, prema rečima Luke Maksimovića, nasleđene.
done Voćnjaci  Velika Ivanča, Mladenovac  Otac Duško Maksimović  3.845 m2 (0,38 ha)  2.500 € 
  Maksimovićev otac vlasnik je tri parcele ukupne površine 30 ari koje su u katastar upisane kao voćnjak. Vrednost jednog voćnjaka uračunata je u vrednost kuće od 22 kvadrata.
done Šuma  Velika Ivanča, Mladenovac  Otac Duško Maksimović  1.100 m2 (0,11 ha)  1.500 € 
  Duško Maksimović vlasnik je 11 ari šume u selu Velika Ivanča.
UKUPNO     104 m2   65.550

  Imovina   Pokretnosti 
  Tip  Marka  Vlasnik  Vrednost 
done Automobil  Volkswagen Golf 2  Otac Duško Maksimović  600 € 
    Automobil je, prema Maksimovićevim rečima, proizveden 1986. godine i u vlasništvu njegovog oca je 12 godina.

 
 
  Kompanije 
  Naziv  Lice  Uloga  Kapital  Prihodi u 2015. 
doneUdruženje „Onlistrongli“   Luka Maksimović   Osnivač i zastupnik   /  / 
   Maksimović je jedan od pet osnivača, predsednik upravnog odbora i zastupnik udruženja. Među osnivačima su i njegov brat Vuk Maksimović, kao i Stefan Gajić, koji je tokom predsedničke kampanje tumačio lik Nebojše Prilepka. Udruženje je osnovano u maju 2017, a neki od ciljeva su razvoj demokratskih principa, zaštita ljudskih prava, sloboda medija, govora i interneta.
doneClub 81   Majka Eva Maksimovičova  Osnivač   /  / 
   Kafanu „Club 81“ koja je u Mladenovcu poznata kao „kod Sidžima“ osnovala je majka Eva Maksimovičova u novembru 2007. godine. „Kod Sidžima sad svi znaju gde je, ta kafana je sad kultno mesto“, kaže Maksimović.
clearClub 81  Otac Duško Maksimović  Osnivač   /  / 
   Duško Maksimović bio je vlasnik ugostiteljske radnje „Club 81“ od aprila 2005. do oktobra 2007. godine.
clearPodlugovi  Majka Eva Maksimovičova  Osnivač   /  / 
   Maksimovićeva majka registrovala je restoran domaće hrane „Podlugovi“ u Mladenovcu u junu 2007. godine. Ugašen je posle dva meseca, pokazuju podaci Agencije za privredne registre.
clearKafe Eh  Otac Duško Maksimović  Osnivač   /  / 
   Maksimovićev otac otvorio je 2007. godine ugostiteljsku radnju „Kafe Eh“, a ortak u poslu mu je bio Živan Mladenović. Godinu dana nakon otvaranja, u junu 2008. godine „Kafe Eh“ je zatvoren.

 
 
  Postupci 
  Vrsta postupka  Organ  Datum pokretanja 
  Predistražni postupak   Ministarstvo unutrašnjih poslova  1.10.2016 
    Predmet: Širenje panike
    Maksimović je, kako je ispričao novinarima KRIK-a, u oktobru 2016. godine pozvan na informativni razgovor u policiju. On i ostali odbornici pokreta „Sarmu probo nisi“ su, želeći da ukažu na loš kvalitet vode u Mladenovcu, rekli da je voda „otrovna“. Saslušan je, kako kaže, zbog širenja panike i uznemiravanja javnosti.
  Prekršaj   Agencija za borbu protiv korupcije  25.12.2017 
    Predmet: Nedostavljanje izveštaja o troškovima izborne kampanje
    Agencija za borbu protiv korupcije podnela je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Maksimovića u decembru 2017. godine zbog kršenja Zakona o finansiranju političkih aktivnosti – nedostavljanja izveštaja o troškovima izborne kampanje. Postupak je u toku.

 
 
error_outline  Vrati se na 
 bazu imovine političara call_received
 
 
 
 Dokumenti 
subject Club 81
subject Club 81 poznat kao „kod Sidžima“
subject Kafe Eh
subject Kuća u Mladenovcu
subject Kuća u selu
subject Njive
subject Prekršaj Agencija za borbu protiv korupcije
subject Udruženje Onlistrongli
subject Voćnjak
subject Šuma
 ------ 
update Profil poslednji put ažuriran:
01.03.2018.